Locuri de vizitat în România: Cele mai frumoase locuri din țară în care poți să mergi în fiecare anotimp

Locuri de vizitat în România: Cele mai frumoase locuri din țară în care poți să mergi în fiecare anotimp

România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Cu litoralul Mării Negre, relief muntos spectaculos, câmpii întinse, depresiuni mari, precum și zone de deal fabuloase, țara noastră oferă o mulțime de locuri de vizitat. 

Chiar dacă infrastructura rutieră și cea feroviară nu se numără printre cele mai moderne din lume, dacă știi ce să alegi și cum să-ți creezi traseele, poți să descoperi locuri uimitoare. Există opțiuni excelente pentru cei care călătoresc singuri, dar și pentru cupluri și cei cu copii. În plus, poți să te bucuri de experiențe fantastice pe tot parcursul anului. 

În acest articol vei descoperi care sunt cele mai bune locuri de vizitat în România. Cu ajutorul ideilor pe care le poți descoperi aici, vei putea să-ți faci un plan pentru a vizita locuri spectaculoase pe tot parcursul anului.

1. Locuri frumoase de vizitat în România primăvara

Iată care sunt cele mai frumoase locuri pe care merită să le iei în calcul primăvara, când natura revine la viață:

ADVERTISING
  • Parcul Comana - cauți locuri de vizitat în România, aproape de București? Pentru a vizita parcul Comana e suficient să faci un drum de numai 35 de kilometri în afara Capitalei. Vei găsi aici o diversitate impresionantă de păsări - sunt 141 de specii! Tot în această zonă poți să te plimbi cu caiacul sau vaporașul și ai acces și la un parc special de aventură. 
  • Orașul Sibiu - la fel de apreciat precum Brașovul, Sibiul (Hermannstadt) se distinge prin diversitatea arhitecturală. Primăvara poți vizita cu ușurință orașul și să te bucuri în voie de tot ce are de oferit. Nu trebuie să ratezi muzeul Astra, din Sibiu, unde ai ocazia să vezi un lac spectaculos, mori tradiționale și case vechi, foarte bine conservate. 
panoramă Sibiu
Foto: Unsplash
  • Grădina japoneză - vrei locuri de vizitat în sudul României? Grădina japoneză este o variantă excelentă și o poți găsi chiar în capitala țării. Situată în Parcul Herăstrău, grădina a fost redeschisă în primăvara lui 2018 și este un loc minunat, plin cu cireși care înfloresc spectaculos în lunile de primăvară. Dacă iubești cultura japoneză, acesta e locul în care poți intra cel mai ușor în atmosfera specifică a naturii nipone. 
  • Orașul Târgu Jiu - un alt oraș care merită trecut pe această listă de locuri de vizitat în România pentru cupluri sau familii este Târgu Jiu. Situat în Oltenia, aproape de Subcarpați, orașul este celebru pentru sculpturile lui Constantin Brâncuși. Poți vizita Poarta Sărutului, Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2. Locuri de vizitat în România cu copiii vara

Cel mai călduros anotimp al anului este o perioadă numai bună pentru a vizita locuri superbe din România. Iată câteva destinații superbe:

  • Transfăgărășanul - cu o lungime de 151 km, această șosea uimitoare traversează județele Argeș și Sibiu și este unul dintre cele mai frumoase drumuri din întreaga lume. Șerpuind prin munții Făgăraș, Transfăgărășanul poate fi străbătut exclusiv cu autoturismul și se deschide doar atunci când condițiile meteorologice sunt favorabile. Drumul a fost construit în perioada 1970 - 1974 și este celebru în întreaga lume. Poți ajunge pe Transfăgărășan până în localitatea Cârțișoara, aceasta fiind limita nordică a drumului care pornește din comuna Bascov, județul Argeș.

Pe traseu, ai posibilitatea de a admira Depresiunea Făgăraș, lacul și cabana Bâlea, precum și Căldarea Bâlea. Transfăgărășanul ajunge la altitudini de până la 2.042 de metri, unde răcoarea munților te face să uiți de caniculă. 

  • Litoralul Mării Negre - Stațiunile de la Marea Neagră se află în apropierea orașului Constanța, o altă destinație interesantă în lunile călduroase. Poți admira cazinoul renovat, te poți plimba pe faleză și poți să mănânci la unul dintre restaurantele atrăgătoare din port. 
ADVERTISING

Dacă preferi să mergi în stațiuni, poți alege variante populare precum Mamaia, Eforie sau Costinești. Sunt stațiuni cu plaje foarte mari și cu o mulțime de restaurante și cluburi în care te poți distra pe cinste. Dacă vrei mai multă liniște, poți opta pentru Tuzla, 2 Mai sau Olimp. Iubitorii de sport pot face aici jogging pe plajă dimineața, profitând de aerosolii atât de benefici pentru sănătate.

litoralul marea neagră
Foto: Unsplash
  • Delta Dunării - atunci când vine vorba despre locuri de vizitat vara în România, Delta Dunării este o destinație excelentă. Ai multe variante de cazare și poți pleca în expediții cu barca, admirând o biodiversitate unică în lume. Plajele de la Sfântu Gheorghe și Sulina oferă priveliști incredibile la fiecare răsărit și apus. 
turn delta dunării
Foto: Unsplash
  • Orașul Iași - vara, Iașiul se bucură de temperaturi ceva mai scăzute decât sudul României. Orașul este presărat cu edificii istorice și locuri spectaculoase. Merită să vizitezi Palatul Culturii, Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, Catedrala Metropolitană, dar să mergi să vezi și Bojdeuca lui Creangă. De asemenea, poți să găsești restaurante cu mâncare delicioasă.

3. Locuri de văzut în România toamna

Natura oferă peisaje spectaculoase și culori unice toamna. Iată care sunt cele mai frumoase pe care le poți include în traseul tău:

  • Țara Hațegului - unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din sud-vestul Transilvaniei, Țara Hațegului îți oferă posibilitatea de a vedea zimbrii din rezervație, castelul Kendeffy sau celebra așezare dacică Sarmizegetusa. Peisajele, drumurile și atmosfera din Țara Hațegului sunt excepționale, iar în aceeași zonă poți găsi și unități de cazare de calitate. 
  • Parcul Național Retezat - în acest parc există cea mai mare aglomerație de lacuri glaciare din țară. În Retezat se află nu mai puțin de 80 de lacuri glaciare, cel mai cunoscut fiind Lacul Bucura, de pe malul căruia poți observa peisaje montane impresionante.
  • Lacul Roșu - acest lac de baraj natural din județul Harghita este mult mai atractiv toamna grație peisajelor deosebite pe care le oferă. E un loc superb în care merită să petreci câteva ore și să faci o plimbare cu barca printre trunchiurile copacilor care răsar de sub apă.
  • Cazanele Dunării - un loc fabulos, unde te va impresiona Chipul lui Decebal, dar și Peștera Ponicova. 
cazanele Dunării defileu
Foto: Unsplash

4. Locuri de vizitat în România iarna

Relieful din țara noastră oferă câteva locuri de vizitat în România la munte pe placul oricui, inclusiv iarna. Există o mulțime de atracții pe care poți să le incluzi în traseul tău. Iată care sunt cele mai frumoase destinații pe care merită să le vizitezi în lunile de iarnă:

  • Valea Vaserului - cele mai frumoase locuri de vizitat în Maramureș sunt cele de pe traseul celebrei Mocănițe. Legendarul tren care circulă prin Maramureș este foarte popular vara și pornește de la Vișeul de Sus. 

Există posibilitatea să călătorești cu Mocănița și iarna, când poți să admiri peisaje care îți vor tăia respirația, cu brazi acoperiți de zăpadă și munți tăcuți, a căror liniște e perturbată doar de zgomotul trenului. 

telecabina
Foto: Unsplash
  • Brașov - atât orașul Brașov, cât și stațiunile sau orașele mai mici din apropiere merită să fie incluse pe lista celor mai frumoase locuri de văzut în România pe timp de iarnă. Mulți consideră că Brașovul este cel mai frumos oraș din țară. Poziționarea sa la poalele muntelui Tâmpa îl face foarte atrăgător iarna. Se poate ajunge aici cu trenul, dar și cu mașina și poți vizita târgul de Crăciun din Piața Sfatului, să admiri bradul spectaculos. De asemenea, poți vizita Poiana Brașov, o superbă stațiune montană aflată la doar 20 de minute de mers cu mașina de centrul Brașovului. În plus, în apropiere de Brașov se află și spectaculoasele castele Peleș și Bran.
palat Brașov
Foto: Unsplash
  • Valea Prahovei - localitățile de pe Valea Prahovei atrag mulți turiști iarna. Pe Valea Prahovei te poți caza la una din numeroasele pensiuni și să pornești pe traseele ușoare, ideale pentru montaniarzii de toate vârstele. Drumețiile din Munții Bucegi și Ciucaș oferă priveliști memorabile. Nu rata Castelul Cantacuzino și Biserica Domnească din Bușteni, Crucea Eroilor Neamului de pe vârful Caraiman, Sfinxul și Babele din Bucegi, pârtiile de schi din Sinaia, Predeal, Azuga și Bușteni!
  • Munții Apuseni - o variantă foarte bună pentru iubitorii de munte neexperimentați. În Munții Apuseni poți descoperi peisaje impresionante, fără să fie nevoie să te aventurezi pe trasee dificile sau lungi. Această zonă montană este una care se înscrie pe lista celor mai bune locuri de vizitat în vestul României. 

Există o mulțime de locuri frumoase de vizitat în România pe tot parcursul anului. Ți-am prezentat câteva idei pe care le poți include în planurile tale, însă cu siguranță pe traseu vei găsi și alte puncte care te vor încânta. A fi turist în propria țară reprezintă o oportunitate excelentă, accesibilă din toate punctele de vedere, pentru care poți opta oricând!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇