S-a lansat aplicația Patrimonium, care te notifică despre obiectivele turistice pe lângă care treci

S-a lansat aplicația Patrimonium, care te notifică despre obiectivele turistice pe lângă care treci

Special pentru turişti, mai ales cei tineri, a fost lansată luni aplicația mobilă Patrimonium, care te notifică scris și sonor despre obiectivele pe lângă care treci.

Aceasta poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

437973571_973268180824112_4866633659801193980_n
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Evenimentul de lansare a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Potrivit ministrului Culturii, aplicația este „o inițiativă care răspunde nevoilor tinerei generații și care contribuie la creșterea accesului la cultură. Felicit acest proiect și noutatea pe care o aduce - o mai bună înțelegere a patrimoniul național imobil prin intermediul tehnologiei”.

ADVERTISING

„Mă încântă ideea de a primi pe telefon o notificare despre fiecare monument și importanța lui pentru România.

Proiectul este dovada că putem aduce bogăția culturală mai aproape de public, iar Ministerul Culturii a fost un susținător încă din primul moment.

Angajamentul meu, în calitate de ministru al Culturii, față de conservarea și promovarea bogăției culturale este unul ferm și continuu. Ministerul Culturii are datoria de a furniza conținut pentru această aplicație, care trebuie să fie tot mai bogată în informații”, susţine pe Facebook Raluca Turcan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul a felicitat asociația pentru Educație Teofor, care a făcut acest proiect posibil, de la idee, până la aplicația pe care o putem avea fiecare dintre noi pe telefon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇