Rocanotherworld #8 - Warhaus, Luna Amară, Basska și alții se alătură line up-ului

Rocanotherworld #8 - Warhaus, Luna Amară, Basska și alții se alătură line up-ului

Warhaus, renumitul artist internațional se alătură line up-ului ediției din 2023 a Rocanotherworld. Alături de primii artiști anunțați pe scena festivalului, Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors, Mihai Popoviciu, se alătură în line up: Warhaus, Luna Amară, Basska, Zimbru, Afgo, Lemon și Rana. Cea de-a 8-a ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iași în perioada 22 – 25 iunie 2023, în zona Aroneanu, la brizo. 

Anunțul celui de-al doilea val de artiști a adus și noi abonamente disponibile spre achiziție, respectiv cele Early Bird pentru elevi și studenți, abonamentele generale Late Bird și cele gratuite pentru copiii sub 12 ani. Acestea pot fi achiziționate online

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și Showberry, ce a luat naștere în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

ADVERTISING

Valul 2 de artiști din lineup-ul Rocanotherworld

A trecut o jumătate de deceniu de când Warhaus, creația lui Maarten Devoldere (Balthazar), ne-a cucerit brusc inimile muzicale cu dubla victorie triumfătoare a albumelor We Fucked a Flame into Being (2016) și Warhaus (2017). Cântecele noului album Ha Ha Heartbreak au ieșit la iveală în doar trei săptămâni în orașul sufocant Palermo. Devoldere avea nevoie doar de singurătatea unei camere de hotel, de o chitară, de un microfon și de o inimă care fusese recent ruptă în mii de bucăți. Durerea era greu de gestionat, așa că, desigur, Sicilia a fost o scăpare. Dar, în continuare, cei care încearcă să depășească viața se îndreaptă rapid spre ei înșiși.

Luna Amară cântă de peste 16 ani sincer și fără ocolișuri. Cu un prim disc („Asfalt”, 2004) care a dobândit, în timp, un statut-cult, formația și-a rafinat limbajul artistic de la album la album ajungând, în 2011, la „Pietre în alb” – probabil cea mai completă și mai matură experiență Luna Amară de până acum, cu teme lirice complexe punctate de o interpretare în forță și de o producție modernă. Cu un portofoliu live impresionant și o abordare proprie a muzicii rock, cu influențe inclusiv din spectrul metalic și progresiv, Luna Amară continuă să fie relevanți prin arta lor cu mesaj, implicarea socială, profunzimea versurilor și pasiunea cu care se urcă pe scenă de fiecare dată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zimbru sunt cei mai buni prieteni, care cântă într-un amestec sălbatic de sintetizatoare răcoritoare, riff-uri de chitară unghiulare și percuție plină de viață, toate completate de povești de dans, animale de companie pierdute, dragoste queer și nostalgie pentru deceniile trecute neexperimentate. Trupa provine din Cluj-Napoca, România și este cel mai ușor descrisă ca fiind art-rock.

Actor, producător, DJ și pasionat de muzică electronică deopotrivă, Lemon provine din București, România. Când nu concertează, își petrece timpul în studio creând propria sa muzică, de la downtempo, electronic, spiritual, world, până la afro house și vibrații melodice. După ce a petrecut mulți ani cântând în unele dintre cele mai importante cluburi de noapte din România și unul dintre cele mai bune rezidențe de pe litoral, făcând DJ la evenimente speciale și promovând propriile spectacole, Lemon a avut mult timp să-și dezvolte sound-ul.

ADVERTISING

Rana este o trupă de rock alternativ melancolic din Pitești ce a văzut lumina lumii în toamna anului 2016. Sunetul trupei se poate încadra de la alternative rock până la indie-emo rock, iar versurile sunt majoritar de dragoste, abordând uneori și teme sociale. Trupa a lansat single-uri precum Cer chinezesc sau Departe, iar în august 2022 a apărut EP-ul de debut Verde electric care s-a bucurat de o lansare la Crama Marcea, în localitatea de baștină a trupei. În prezent trupa lucrează la cel de al doilea material discografic care o să iasă în toamna anului 2023, iar primul single intitulat Turist a văzut lumina zilei pe 23 martie 2023. 

Cea mai recentă ediție a festivalului Rocanotherworld, a șaptea, a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iași în perioada 23 - 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanți în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ și 10 artiști de improvizație au alcătuit programul muzical al festivalului. 

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare în număr limitat și la un preț promoțional, iar acestea sunt disponibile spre achiziționare online

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry

Partener principal: Kaufland România 

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, organizat la Iași începând cu anul 2016. Reprezintă o călătorie colectivă autentică, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valorile cu care rezonăm, o efervescență culturală de care avem nevoie în conturarea felului de-a fi și de a simți. 

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Showberry este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.