Raymonda, Samson și Dalila, Recital de arii și lieduri și o seară cu Cel mai frumos tango din lume, la început de mai la ONB

Cel-mai-frumos-Tango-din-lume

Începutul lunii mai aduce la Opera Națională București două titluri de balet și operă din repertoriul clasic universal – „Raymonda” de Alexander Glazunov și „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns, dar și două spectacole de foaier – un Recital de arii și lieduri al Clasei de Canto Conf. Univ. Dr. Iulia Isaev în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, eveniment organizat în cadrul Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și „Cel mai frumos tango din lume”, un concert extraordinar susținut de tenorul Daniel Magdal și pianistul Alexandru Burcă. 

ADVERTISING

Joi, 4 mai, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Raymonda” de Alexander Glazunov,  în regia și coregrafia lui Maki Asami, adaptare după Marius Petipa. „Raymonda” este un balet captivant, care urmărește povestea unei tinere nobile care trebuie să aleagă între datoria ei de a se căsători și dragostea pentru un cavaler curajos. Cu o coregrafie uimitoare, costume elaborate și partitura încântătoare a lui Ceaikovski, Raymonda duce publicul într-o călătorie prin Ungaria medievală, unde lupta aprigă între creștinism și islam continuă. Tânăra trăiește un destin despre înșelăciune, trădare și ispite, în timp ce încearcă să rămână fidelă inimii sale și marii iubiri.

Raymonda_foto_ONB_2

Vineri, 5 mai, ora 18:30, vă propunem spectacolul de operă „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. La pupitrul dirijoral, în calitate de invitat, se va afla maestrul Frédéric Chaslin. Vă așteptăm să urmăriți o poveste despre dragoste și trădare, o istorie biblică ce a făcut înconjurul lumii, „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns pe scena Operei Naționale București.  În decursul timpului opera „Samson și Dalila” a constituit o oportunitate pentru afirmarea multor staruri din lumea teatrului liric. În particular rolul Dalila este considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzosoprană și a fost interpretat de mari artiste ale muzicii clasice.

Samson-si-Dalila_4

Frédéric Chaslin, considerat unul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii, va conduce orchestra Operei Naționale București în calitate de invitat extraordinar în spectacolul de vineri, 5 mai, ora 18:30. Director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994 și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim din 1999 până în 2002, Frédéric Chaslin a fost constant invitat la pupitrul dirijoral al celor mai prestigioase teatre lirice de pe mapamond precum Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra Garnier. Din 1999 până în 2020 a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena, timp în care a dirijat peste 250 de spectacole. Înainte de reprezentația de la pupitrul dirijoral al Operei Naționale București cu opera lui de Camille Saint-Saëns „Samson și Dalila”, Frédéric Chaslin a fost invitat la Teatro alla Scala pentru a dirija premiera spectacolului „Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach. 

ADVERTISING

Sâmbătă, 6 mai, ora 18:30, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” prezintă în Foaierul Galben al Operei Naționale București Recitalul de Arii și Lieduri al Clasei de Canto Conf. Univ. Dr. Iulia Isaev în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică. Concept regizoral Claudia Machedon. 

Duminică, 7 mai, începând cu ora 18:30, vă invităm să fiți alături de noi pentru o seară de neuitat de Tango Românesc cu Directorul Artistic al Operei Naționale București, Daniel Magdal, într-un concert extraordinar susținut de Alexandru Burcă – la pian, în Foaierul Galben al Operei. Un eveniment memorabil care vă va purta într-o lume a pasiunii și a eleganței. Nu ratați această oportunitate unică de a experimenta frumusețea tango-ului românesc într-una dintre cele mai emblematice locații din București. Concept regizoral Alexandru Nagy, concept coregrafic: Monica Petrică, profesori School Tangotangent: Catinca Măndiță, Amalia Iscu, Daniel Măndiță, Gilbert Iscu. 

ADVERTISING

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR  

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha  

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust