Primarul Veneției declară un succes introducerea biletului de acces în oraș

Primarul Veneției declară un succes introducerea biletului de acces în oraș

Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a salutat introducerea de joi a biletelor de acces în valoare de 5 euro pentru vizitarea oraşului.

El spune că iniţiativa este un succes.

Oraşul impune această taxă în mod experimental, pentru o perioadă de 29 de zile din acest an, când numărul de vizitatori va fi considerabil.

În plus, Veneţia va aplica un plafon maxim pentru numărul de turişti care au acces în oraş.

Joi, Italia a marcat sărbătoarea naţională Ziua Eliberării.

Oraşul Veneţia a înregistrat 15.700 de vizitatori care au plătit biletul de acces în prima zi.

Rezidenţii, navetiştii, elevii şi studenţii, copiii sub 14 ani şi cei care vizitează oraşul cu ocazia unor evenimente sportive sunt scutiţi de obligaţia de a cumpăra biletul de acces, la fel ca şi persoanele care rămân în oraş peste noapte, deoarece acestea plătesc deja o taxă turistică.

"Prezint scuzele mele pentru neplăcerile create, dar trebuie să facem ceva pentru a conserva oraşul", a declarat Brugnaro.

Sute de rezidenţi locali au organizat un protest la adresa biletului de acces în oraş, spunând că acesta transformă efectiv oraşul într-un fel de parc tematic "Veniceland", notează ANSA.

Biletul a fost introdus prin controale la punctele de intrare din oraş, în cadrul eforturilor de limitare a fluxurilor de turişti care riscă să sufoce oraşul lagunar.

ADVERTISING

Turiștii care intenționează să viziteze orașul italian, în zilele cele mai aglomerate, vor fi obligați să se înregistreze pe un site şi practic să îşi facă rezervare completând un formular online, care îi va ajuta pe oficiali să evalueze la câți vizitatori se așteaptă și să stabilească strategii cu privire la modul în care îi vor gestiona.

Locurile vor fi limitate la 40.000 de vizitatori pe zi.

Vizitatorii de o zi care intră în Veneţia fără bilet riscă o amendă de până la 300 de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇