Prea serios

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

E o graniță fină între când trebuie să faci ceva și când fix același lucru, dar într-un context nepotrivit, se poate dovedi greșit.

Sunt multe situații în care ne luăm prea în serios și în realitate ar trebui să ne amintim de anii copilăriei când totul părea o joacă. Iar din acea joacă am învățat, am evoluat, am zâmbit, ne-am făcut prieteni și am fost, în general, mai fericiți. Nu putem scăpa de unele griji, dar nici nu are sens să ne tot adăugăm altele fără niciun sens. 

Mulți s-au transformat în critici de film cu ocazia ”Teambuilding”. Sunt curios cum vor privi dialogurile din ”Taximetriști”, un film românesc care își face debutul în cinematografe săptămâna asta.

ADVERTISING

Fiecare film este o ocazie perfectă de evadare, relaxare și conectare la lumi noi. Câteodată, lumile astea intră în conflict cu Universul în care ne ducem existența sau în care credem că trăim.

În loc să încercăm să înțelegem că este altceva dincolo de ceea ce facem sau cunoaștem zi de zi, ne încăpățânăm să aducem argumente și combatem ceea ce nu știm. Cu cât cineva știe mai puțin, cu atât e convins că e mai înțelept decât alții.

Un paradox care aduce tensiuni și ne face să uităm că sunt multe situații în care nu ar trebui să ne luăm prea în serios. Unele în care ar trebui să nu investim atâta energie. 

ADVERTISING

Viața când e luată prea în serios ne consumă rapid. Totul este prea intens. Încărcat de termene limită, presiuni și visuri înăbușite. Ceea ce nu amenință viața în sine ar trebui să fie parte dintr-un joc. Unul în care ne dăm timp să experimentăm, greșim, să ieșim din zona de confort și să admitem că știm, în realitate, mult prea puțin.

Nu trebuie toți să îmbrățișăm aceleași jocuri și nici să-i condamnăm pe cei care preferă o lume diferită față de a noastră.

Lipsa de monotonie ține orice relație în viață, la fel cum diversitatea din lumea noastră adaugă scânteile care să facă fiecare zi o șansă pentru noi descoperiri.

ADVERTISING

Suntem atât de diferiți și asta ne-ar putea face mai fericiți. Mai ales atunci când nu ne luăm prea în serios și când alegem să nu combatem imediat când cineva vine cu un nou joc sau un alt mod de participare la jocul pe care noi îl credeam familiar. 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇