Plecaţi în vacanţă prin Bulgaria? Sunt cozi la vamă și polițiști ieșiți la vânătoare pe șosele

Plecaţi în vacanţă prin Bulgaria? Sunt cozi la vamă și polițiști ieșiți la vânătoare pe șosele

Dacă plecaţi în vacanţă în Bulgaria sau aveţi de gând să tranzitaţi ţara vecină în drum spre Grecia (de exemplu), e bine să aveţi grijă la volan, pentru că polițiștii rutieri din Bulgaria și România au început verificări comune.

Şoferii sunt opriţi pentru controale privind consumul de alcool şi droguri, depășiri neregulamentare, starea tehnică a mașinilor, folosirea centurilor de siguranță și a sistemelor de protecţie pentru copii, valabilitatea actelor, inclusiv asigurarea obligatorie, precum și cazurile de transport de persoane cu acte în neregulă.

ADVERTISING

Nu e ceva neobişnuit, ci o practică de control comun al echipajelor bulgaro-române de poliție rutieră, după cum a anunțat Ministerul de Interne de la Sofia, citat de publicaţia bulgară 24Chasa.

Scopul este consolidarea măsurilor de securitate şi prevenirea accidentelor.

Controalele au început deja din 1 august şi sunt concentrate în zonele de frontieră, pentru că se ştie că în această perioadă este trafic intens de români și bulgari care merg către Grecia.

Inspecţiile sunt făcute cu mașini de poliție dotate cu sistem de înregistrare video și audio, pentru prevenirea corupţiei.

ADVERTISING

Așa că cel mai bine e să vă înarmați cu răbdare, mai ales că și la vamă veți avea ceva de așteptat. Poliția română de Frontieră a anunțat că la Giurgiu autoturismele au de așteptat, pe oricare dintre sensuri, în jur de o oră, în timp ce camioanele două ore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇