Paros & Antiparos, două insule grecești ce merită vizitate ”la pachet” (Galerie foto)

Paros & Antiparos, două insule grecești ce merită vizitate ”la pachet” (Galerie foto)

Dacă te fascinează Grecia și cauți mereu locuri noi, mai puțin umblate de turiști, atunci Paros & Antiparos ar trebui să fie pe lista ta scurtă de destinații de vacanță.

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

Odată ajuns în Paros, te va întâmpina capitala Parikia, unde vei ajunge în raiul cafenelelor și restaurantelor.

ADVERTISING

Vei remarca imediat specificul acestei insule, marmura luminoasă şi translucidă. Este acelaşi material folosit şi la construcţia renumitei sculpturi Venus din Milo expusă la muzeul Luvru, Paris.

Poate ai auzit de Biserica cu 100 de uşi sau Panagia Ekatontapiliani. Este o biserică ce datează din secolul IV, iar aici vei avea ocazia să vezi şi mai multe structuri de marmură.

La capitolul plaje, ai de unde alege. Sunt atât unele liniștite și retrase, mai ales pe coasta sudică, cât și altele pline de oameni veseli și puși pe petrecere, așa cum e Santa Maria, unde se pot face windsurfing, kitesurfing, jetskiing, scufundări sau merge cu caiacul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Antiparos, insula prietenoasă cu nudiștii

La mai puţin de doi kilometri pe apă, insula Antiparos, mică, pitorească şi liniștită, este oprirea perfectă dacă vrei să vezi pârâiele cu apă limpede şi albastră, să mergi la pescuit de arici de mare sau să te plimbi printre copacii de cedru.

Tot aici, pentru cei mai îndrăzneţi, sunt şi plaje de nudişti. Plaja Soros sau micile golfuri de la Agios Georgios sunt cele mai bune opţiuni dacă ai visat tot timpul să te bucuri de sălbăticie şi să fii liber să te arunci în apele azurii, fără costum de baie.

ADVERTISING

Poți alege însă să te relaxezi și la Psaraliki, Kampos, Glyfa, Apantima, Agios Spyridonas și Monastiria. De pe plaja Vathis Volos, în sudul insulei, e indicat să privești apusul până te umpli de bine.

Pentru a te simţi şi mai aproape de natură, poţi campa în unul dintre locurile special amenajate pe plajă. Înconjurat de copaci, de briza mării şi de mirosul plantelor din jur, vei cădea cu siguranţă într-un somn adânc şi odihnitor.

Când te trezești, poți face o plimbare până la castelul venețian sau centrul istoric din Antiparos.

Indiferent pe care dintre cele două insule te afli, poți merge să iei cina pe cealaltă. Distanța e mică, de numai 30 de minute, și există curse foarte dese, până după de miezul nopții, după cum scrie The Luxury Travel Book.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇