Pantofi din piele pentru bărbați - De ce ar trebui să fie îngrijiți corespunzător

Pantofi din piele pentru bărbați - De ce ar trebui să fie îngrijiți corespunzător

O pereche de pantofi din piele poate transforma orice ținută masculină în una elegantă. Pantofii din piele sunt recunoscuți pentru rezistența pe care o au, dar și pentru aspectul estetic deosebit, însă este important modul în care ai grijă de aceștia. Alege perechea de pantofi piele barbati potrivită, apoi îngrijește-i în mod corespunzător și te vei bucura cât mai mult de aspectul și de protecția pe care o oferă picioarelor.

Cum poți avea grijă de pantofii din piele 

Nu sunt prea multe lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă de o pereche de pantofi piele barbati, însă pentru a face acest lucru în mod corespunzător trebuie să ai în vedere tipul de piele folosit pentru confecționarea lor. 

ADVERTISING

Începe prin curățarea atentă și cu grijă a pantofilor din piele îndepărtând toate urmele de praf și de murdărie. Aplică, apoi, din când în când o cremă de curățare cu ajutorul unei cârpe, însă nu uita înainte să îndepărtezi crema aplicată anterior pe pantofi. 

În cazul în care și șireturile sunt din piele, așa cum este de cele mai multe ori, nu uita să le ștergi de fiecare dată când cureți și pantofii. De preferat să scoți șireturile atunci când faci cele necesare unei curățări profunde. 

Folosește o cremă hidratantă

Pentru ca pantofii din piele să își mențină aspectul estetic plăcut și flexibilitatea, aceștia trebuie hidratați în mod corespunzător. Aplică, așadar, o cremă hidratantă în mod uniform pe suprafața pantofilor folosind o cârpă sau o perie moale, cu un design potrivit pentru a ajunge în fiecare colț. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Uită de substanțele chimice, dar și de periile de lustruire care sunt gata pentru a fi folosite. Nu este indicat să folosești astfel de produse pentru îngrijirea pantofilor din piele, ci este de preferat să folosești produse de calitate, care să fie aplicate cu o cârpă moale sau cu o perie concepută special în acest sens. 

Protejează-ți pantofii împotriva factorilor de risc 

Este indicat să îți protejezi încălțămintea de apă sau de orice fenomen care o poate deteriora. Mai ales pantofii din piele trebuie protejați în acest sens, pentru că pielea este un material natural care necesită o îngrijire adecvată. Astfel, poți cerui sau poți impermeabiliza pantofii din piele.

ADVERTISING

Reține că ceara nu hrănește, nu hidratează pielea, ci pur și simplu îi oferă acesteia un plus de strălucire, întărește culoarea originală, dar și impermeabilizează pielea. Dacă vrei, însă, să păstrezi pur și simplu strălucirea pantofilor din piele și nu vrei neapărat să îi protejezi de apă, este suficient să aplici un spray de impermeabilizare, însă ai grijă să îl aplici la fiecare ieșire în ploaie dacă dorești să fie și eficient. 

Întreținerea regulată a pantofilor din piele 

Pentru a întreține un mod regulat pantofii din piele, fă-ți o rutină de îngrijire pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Încearcă să îi cureți doar de praf cu o cârpă moale, puțin umedă în cazul în care sunt cu adevărat murdari. 

Fă-ți un obicei și din a peria pantofii după fiecare utilizare. O simplă periere blândă a pantofilor din piele poate îndepărta praful de pe pantofi, dar și excesul de ceară care ar putea bloca porii prin care pielea poate respira. Deși durează doar atât de puțin – 1-2 minute, acest lucru este extrem de eficient pentru un aspect plăcut al pantofilor din piele. 

Pantofii din piele ar trebui cu adevărat îngrijiți în mod corespunzător, nu numai pentru aspectul pe care îl vor avea aceștia, ci și pentru rezistența pe care o vor avea, iar în acest fel pentru siguranța pe care o vor oferi picioarelor.