Noul aparat din aeroport care permite pasagerilor să treacă chiar și cu geaca pe ei, prin controlul de securitate

Noul aparat din aeroport care permite pasagerilor să treacă chiar și cu geaca pe ei, prin controlul de securitate

Aeroportul Internațional Frankfurt testează o nouă tehnologie de scanare pentru pasageri, care ar urma să reducă timpul necesar pentru verificările de securitate.

Scannerul QPS Walk2000 de tip walk-through dezvoltat de Rohde & Schwarz le permite pasagerilor să treacă prin el mergând normal și fără să fie nevoie să se oprească, așa cum se întâmplă în cazul scannerelor de acest tip instalate până acum în alte aeroporturi, scrie Business Traveller.

Dispozitivul funcționează la 360 de grade și folosește o tehnologie care îi permite să penetreze mai multe straturi de haine, astfel încât nu trebuie să-ți mai dai jos geaca, de exemplu.

ADVERTISING

În cazul în care este detectat un obiect suspect, acesta va fi afișat în timp real pe un avatar unisex și, dacă este nevoie de verificări suplimentare, personalul de securitate se poate concentra doar pe zonele care au declanșat alarma, spun reprezentanții aeroportului.

Scannerul a fost achiziționat și instalat de proprietarul aeroportului, compania Fraport, iat tehnologia este evaluată în colaborare cu poliția federală germană, care va decide în final dacă aprobă sau nu utilizarea ei în operațiunile de zi cu zi.

ADVERTISING

Scannerul a fost instalat în terminalul pentru deplasări în spațiul Schengen, folosit în medie de 15.000 de pasageri în fiecare zi.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇