Mykonos, polul distracției, dar și locul unde te poți regăsi (Galerie foto). Mic itinerariu pentru o insulă care are de toate

Mykonos, polul distracției, dar și locul unde te poți regăsi (Galerie foto). Mic itinerariu pentru o insulă care are de toate

Dacă ai ales Grecia pentru următoarea vacanță și încă nu știi ce vrei, poate liniște, poate distracție până în zori, atunci Mykonos e pentru tine.

Aici distracția este în toi pe toată durata sezonului (și una de top la nivel european, întreținută de DJ din toată lumea, pe care vedete din toată lumea vin să-i vadă), dar vezi găsi și destule oaze de liniște, fără baruri sau terase pe plajă, doar zgomotul valurilor la el acasă.

Situată lânga Paros și Santorini, Mykonos face parte din arhipelagul Cicladelor, din Marea Egee. Poți ajunge pe insulă cu avionul (zborul are o escală la Atena) sau cu mașina personală, drumul durând până la 18 ore (distanța București - Mykonos este de 1.300 km).

ADVERTISING

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

Trebuie să știi, de asemenea, că mâncarea este mai scumpă față de restul Greciei.

Însă odată ce ai trecut de aceste aspecte, nu-ți rămâne decât să-ți speli ochii și sufletul. Pentru că ai ce vedea.

La capitolul plaje, ai de bifat vibranta Elia Beach, cea mai mare și mai căutată plajă de pe insulă, conform The Crazy Tourist. Prietenoasă cu comunitatea gay, aceasta primește cu brațele deschise și nudiștii. Trebuie să știi însă că e loc pentru toată lumea, iar peisajul, unul de vis. Aici poți practica și sporturi acvatice. La acest capitol se remarcă și plaja Kalafatis.

ADVERTISING

Ar trebui să-și faci drum și la Kalo Livadi Beach, iar dacă ești în căutarea liniștii, mizează pe Agios Sostis, o plajă din nord, mai puțin frecventată, fără baruri sau terase pe plajă, dar cu un nisip și o apă de milioane.

Cele mai frumoase apusuri și... Petros

O altă atracție este Aleukantras (numit și Mica Veneție), o destinație în sine pentru cei care ajung pe insulă, cu balcoanele sale vopsite în albastru sau verde și apusurile sale de poveste, pe care le poți admira din spatele unui pahar cu vin, de la o masă aflată la un pas de valurile mării.

ADVERTISING

Ce mai poți vedea pe insula pe care mulți o descriu ca fiind cosmopolită? Morile de vânt, devenite un simbol al locului, construite de venețieni în secolul XVI, Mănăstirea Tourliani, și neapărat pe Petros, mascota insulei din ultimii 50 de ani, un pelican paznic de nădejde al portului Chora. După o furtună teribilă, pelicanul a abandonat migrația și a devenit localnic. El are și o prietenă și amândoi se plimbă prin port, spre deliciul turiștilor.

Și dacă tot ai ajuns până aici, ar fi păcat să nu mergi într-o excursie pe insula Delos, plină de istorie. Un veritabil sit arheologic și parte a patrimoniului UNESCO, acesta este locul de naștere al zeilor gemeni Aplollo și Artemis. Sunt multe de descoperit aici, dar fă-ți timp măcar pentru o vizită la Muzeul de Arheologie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇