Managerii de teatre cer autorităţilor să modifice condiţiile de acces la evenimentele outdoor

Managerii de teatre cer autorităţilor să modifice condiţiile de acces la evenimentele outdoor

Managerii instituţiilor teatrale din toată ţara cer, într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, revenirea treptată şi sigură la o normalitate care să faciliteze activitatea artistică pe perioada verii.

Aceștia solicită modificarea condiţiilor de acces la evenimentele outdoor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În scrisoarea adresată preşedintelui Iohannis, Guvernului, membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Grupului tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, semnatarii vin cu o serie de propuneri.

''Întrucât instituţiile de spectacole, dar şi alte instituţii de cultură dispun şi administrează spaţii exterioare, care se pretează desfăşurării activităţii artistice şi culturale, propunem asimilarea acestora, din punct de vedere al măsurilor în vigoare de acces controlat şi limitat (70%) al publicului, spaţiilor interioare ale aceloraşi instituţii.

Spectacolele şi evenimentele instituţiilor de spectacole desfăşurate în spaţii neconvenţionale, în aer liber, care nu se află în administrarea respectivelor instituţii, să se desfăşoare cu prezenţa a maxim 200 de persoane, fără alte condiţionări, la fel cum este prevăzut, în momentul de faţă, pentru categoria de cursuri de instruire sau workshop-uri'', se arată în scrisoare.

Semnatarii documentului precizează că propunerile sunt urmare a analizei făcute măsurilor deja anunţate.

"În măsura în care aceste propuneri ar fi acceptate, pentru noi, managerii instituţiilor de spectacole, ar fi mult mai uşor să administrăm organizarea evenimentelor şi controlul riguros al prezenţei publicului.

În acelaşi timp, potenţialii spectatori ar beneficia de condiţii clare şi neechivoce de admitere la aceste spectacole, facilitându-li-se acestora accesul la actul cultural, în condiţii de siguranţă", precizează sursa citată.

Potrivit managerilor de teatru, aceste sugestii ''nu reprezintă decât o încercare de a aplica prevederi deja adoptate pentru alte tipuri de activităţi cu publicul şi în activitatea instituţiilor de spectacole''.

Scrisoarea deschisă este semnată de peste 40 de manageri de teatre din toată ţara.

Citește și: Bilete gratuite la teatre și muzee pentru cei care se vaccinează de 1 iunie la centrele drive-thru din București


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!