Mallorca - Primii turişti au fost primiţi cu aplauze

Mallorca - Primii turişti au fost primiţi cu aplauze

400 de turiști au ajuns pe insula Mallorca, în cadrul unui proiect-pilot pentru reluarea turismului pe insulele Baleare.

Vacanța organizată de guvernul regional și concernul TUI are scopul de a le transmite europenilor că sunt din nou așteptați în Spania – țară grav afectată de noul coronavirus.

”Mă bucur să fiu aici”, a spus unul dintre turiști.

”Cred că guvernul spaniol și firma TUI au pregătit totul excelent, sigur va fi o vacanță grozavă. Nu va fi aglomerat ca de obicei, va fi mai liniște, dar așa trebuie să fie”, a precizat un altul.

ADVERTISING

La hotel, primii turiștii au fost primiți în aplauze, după cum se poate observa într-un material video publicat de Deutsche Welle.

”Existența noastră pe piață se bazează pe călătorii, mai ales cu avionul. Este extrem de important și pentru regiune, este important și dacă ne gândim câte locuri de muncă depind de turism”, a afirmat Sebastian Ebel, reprezentant TUI.

Restaurantele și barurile sunt încă închise, iar multe hoteluri încă nu și-au reluat activitatea.

Mii de angajați și-au pierdut locurile de muncă și, acum, depind de ajutor social. La asociația Tardor, voluntarii care pregătesc mâncare fac față cu greu, pentru că situația i-a luat prin surprindere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Înainte aveam 750 – 800 de oameni dependenți de ajutor. Acum sunt aproape 8.000”, a declarat Carolina Senders, de la asociația Tardor.

Oricum, numărul rezervărilor crește, pentru că europenii pot călători din nou.

Administrația insulei încearcă să reducă riscul de contaminare inclusiv cu ajutorul tehnolgoiei. Pe plajă și în piețe au fost montați senzori, astfel încât locurile supraaglomerate să poată fi rapid detectate.

Citește și Spania face un test cu 10.000 de turiști. Cum arată vacanța în era COVID

ADVERTISING
Mallorca - Primii turişti au fost primiţi cu aplauze

400 de turiști au ajuns pe insula Mallorca, în cadrul unui proiect-pilot pentru reluarea turismului pe insulele Baleare. Vacanța organizată de guvernul regional și concernul TUI are scopul de a le transmite europenilor că sunt din nou așteptați în Spania - țară grav afectată de noul coronavirus.

Publicată de DW Română pe Miercuri, 17 iunie 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇