Lalelele roșii - cele mai îndrăgite flori ale primăverii

Lalelele roșii - cele mai îndrăgite flori ale primăverii

La începutul primăverii, cea mai bună alegere sunt lalelele, fiind florile anotimpului, și nu sunt nici prea elegante, nici prea romantice, sunt discrete și nu ies în evidență mai mult decât ar trebui.

De cele mai multe ori, atunci când vrei să oferi  buchete de flori unei persoane dragi, te afli într-o situație dificilă, pentru că nu știi care sunt florile care se potrivesc.

Legenda lalelei roșii spune că sultanul persan pe nume Farhad s-a îndrăgostit de frumoasa fată Shirin, iar când primește știri false despre moartea fetei, sultanul nu știe cum să-și ascundă durerea și nu voia să trăiască fără Shirin. Farhad, de supărare, a plecat cu calul său pe stânci, de unde a căzut și și-a găsit moartea. A doua zi, chiar acolo unde Farhad sângera, a crescut un câmp întreg de lalelele roșii.

ADVERTISING

Istoric vorbind, lalelele au jucat un rol foarte important în cultura și în arta Persiei și a Turciei. Mai târziu au ajuns în întreaga Europa, iar în secolul al XVII-lea erau vedetele Olandei, țara care și azi e cunoscută sub denumirea de “ Țara Lalelelor ”.

Astăzi, lalelele sunt simboluri ale eleganței și ale gustului, chiar și ale permanenței emoțiilor. Pentru creștini, de exemplu, lalelele sunt asociate cu vanitatea. Este floarea națională a Olandei, și având o frumusețe trecătoare, poate simboliza amăgirea, ignoranța sau încăpățânarea. Lalelele roșii sunt întotdeauna asociate cu iubirea, și pot fi dăruite mamei, cât și iubitei. În plus, lalelele roșii sunt flori dedicate pentru cea de-a 11-a aniversare a căsătoriei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tatuajul cu o lalea roșie

Multe fete își fac tatuaje cu flori care sunt atât de sofisticate și de feminine, iar înțelegerile obișnuite ale culorii se referă la fericire, iubire, tandrețe și vulnerabilitate. Prin urmare, laleaua roșie de pe corp a semnifica mereu tandrețea și frumusețea unei femei. Acest tatuaj are și o astfel de interpretare astăzi și vorbește și despre iubirea și pasiunea adevărată.

Acum că ai aflat tot ce trebuia să știi despre laleaua roșie, știi exact ce mesaj vei transmite și cui să i-o oferi.

ADVERTISING