La Început A Fost Cuvântul. Expoziție de pictură de Roxana Barbu. 27 iulie - 11 august 2024, Sala Irina Nicolau, Muzeul Național al Țăranului Român

Afis_La-inceput-a-fost-Cuvantul

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită sâmbătă, 27 iulie 2024, ora 17:00, Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției de pictură La început a fost Cuvântul, a artistei Roxana BARBU.

Expoziția reunește lucrări dezvoltate pe două puncte de referință: intenția autorului de a aduce în pictura sa spontaneitatea desenului de linie, experimentat în prealabil într-o grafică dominată de simplitatea formelor și instinctul pur de moment; cercetarea relației dintre parte și întreg, de tipul micro și macrocosmos.

ADVERTISING

Plecând de la aceste două problematici, demersul creativ al artistei s-a concentrat, pe de o parte, pe căutarea unei maniere personale de redare plastică, iar de cealaltă parte, pe explorarea nevizibilului în raport cu vizibilul. Rezolvarea acestor aspecte s-a concretizat în simboluri sau personaje aflate la granița dintre tăinuit și explicit, cu trimiteri la temele abordate. Cuprinse în lucrări pluristratificate în care predomină materialitatea ca mijloc de expresie, ritmată prin densități variabile și diversități de texturi, acestea rămân deschise interpretării privitorului.

ADVERTISING

Astfel, vorbind despre creația divină și experiența umană, evocate prin semn și materie picturală, seriile Geneza și Lucifer XXI, prezente în expoziția La început a fost Cuvântul, sunt o invitație la conștientizarea esenței lucrurilor și cunoașterea profundă a perspectivei spirituale.

Vernisajul se va deschide cu un moment de performance al artistelor acrobate Raluca Badea și Gabriela Dincă.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 27 iulie - 11 august 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

ADVERTISING

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, Agenția Națională de Presă AGERPRES, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, aiciastat.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, arthood.ro, www.News24.ro, www.qmagazine.ro, visitbucharest.today, zelist.ro