Insulele grecești, ideale pentru o vacanță în luna iunie. De ce să mergi acum, la începutul verii (Galerie foto)

Insulele grecești, ideale pentru o vacanță în luna iunie. De ce să mergi acum, la începutul verii (Galerie foto)

Insulele grecești sunt o alegere bună pentru un concediu pe tot parcursul anului. La fel de adevărat e însă faptul că acestea se schimbă de la o lună la alta.

Dacă ți-ai propus o escapadă mai scurtă sau lungă chiar în această lună, află care sunt insulele din Grecia ideale pentru vacanță acum.

Luna iunie e potrivită pentru vacanță în primul rând pentru că încă nu este foarte aglomerat. Deși este lună de vară și oficial sezon estival, este cel mai puțin aglomerată. Nici nu se compară cu lunile iulie și august, când milioane de turști iau cu asalt Grecia.

Apoi, ține cont și de faptul că, în multe țări europene, școlile încă sunt deschise în iunie, drept urmare familiile cu copii evită această lună pentru concediu, conform santorinisecrets.com. În plus, grecii merg foarte rar în vacanță în iunie,.

ADVERTISING

Cea mai călduroasă insulă grecească în iunie

Dacă pentru tine vacanța de vară trebuie să fie fierbinte, la propriu, atunci trebuie să știi că, dintre toate insulele, Creta este cea mai călduroasă în iunie, fiind și cea mai sudică dintre insulele grecești. Așteaptă-te ca în 99% din timp să fie soare, mai arată sursa citată.

De asemenea, Creta are temperaturi mai ridicate comparativ cu alte insule grecești inclusiv în lunile iulie și august.

Nu doar că e potrivită, dar e cea mai bună alegere, spun ”turiștii de meserie”. Vremea este grozavă (cu 25 și 35 de grade Celsius), apa mării e caldă, iar majoritatea insulelor sunt mai puțin aglomerate, așa că le poți savura în liniște, pe îndelete.

ADVERTISING

Poți da de aglomerație, dar nici aceasta nu se compară cu cea din lunile mai calde, doar în Santorini și Mykonos, deoarece au un sezon turistic mai lung.

Iunie marchează începutul sezonului de vârf și prețurile pot fi ceva mai mici la cazare, feribot sau bilete de avion.

Cele mai bune insule grecești pentru un concediu în iunie

Prin urmare, ce insulă alegi pentru escapada din iunie? Oferta e una vastă și fiecare bucată de uscat are farmecul ei. Recomandate, însă, pentru această lună, sunt: Santorini, Mykonos, Naxos, Creta, Corfu, Skiathos, Milos, Ios, Paros, Kefalonia și Zakynthos.

Santorini - Cea mai faimoasă insulă grecească e foarte potrivită pentru un concediu în prima jumătate a lunii iunie, când e mai puțin aglomerată. Ideală pentru luna de miere, dar nu numai, Santorini îți pune pe tavă plaje minunate, precum Perissa (Plaja Neagră), plaja Kamari, plaja Vlychada, dar și superba Plajă Roșie.

ADVERTISING

Mykonos – Dacă pentru tine, în vacanță, e importantă viața de noapte, atunci nu mai sta pe gânduri și alege Mykonos.

Naxos - O insulă ideală pentru familii, cu plaje potrivite pentru copii.

Creta – E cea mai mare insulă grecească, astfel că niciodată nu se simte cu adevărat aglomerația - e suficient loc pentru toată lumea. În plus, temperatura de afară și cea a apei se apropie de ideal.

Corfu – Cu o vreme puțin mai rece în general, deoarece este în nordul insulelor Ciclade, Corfu este ideală în luna iunie pentru cei care au un buget mai mic, deoarece pachetele sunt mai ieftine.

Skiathos - O mică bijuterie în Marea Egee, aparținând unui grup de insule numit Sporade, Skiathos e foarte plăcută în luna iunie, apa fiind suficient de caldă pentru o bălăceală pe cinste.

Milos - Numită și ”Insula Iubirii”, Milos este ideală pentru cuplurile tinere. Are plaje incredibile, un peisaj vulcanic unic, aflându-se pe un vulcan activ, exact ca Santorini. Nu ratați o croazieră cu barca către incredibilele golfuri Kleftiko.

Ios – Renumită pentru petrecerile sale, insula Ios are hoteluri grozave și o atmosferă relaxantă. Așteaptă-te la o vacanță pe cinste!

Paros - Preferată atât de turiștii străini, cât și de greci în lunile iulie și august, iunie este perioada ideală pentru a vizita insula Paros fără a fi copleșit de aglomerația din micile orașe pitorești Paroikia și Naoussa.

Kefalonia - Situată în apropiere de Corfu, Kefalonia este una dintre cele mai mari insule grecești, cu nisip alb și peisaje uluitoare. Iunie este o lună liniștită pentru Kefalonia, cu vreme plăcută, fără extreme.

Zakynthos - Deși este foarte aglomerată în mod normal în iulie și august, iunie este paradisul aici, mai ales dacă-ți faci drum pe plaja Navagio, accesibilă doar cu barca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇