HBO Max opreste producţiile din multe ţări europene, inclusiv România

HBO Max opreste producţiile din multe ţări europene, inclusiv România

Warner Bros. Discovery a decis că este timpul să facă economii şi a oprit producţia de conţinut local din multe ţări europene, inclusiv România.

În ultimele zile, abonaţii HBO Max din România şi alte ţări europene au putut observa cum, fără nicio avertizare sau vreun anunţ oficial, mai multe filme şi seriale locale au dispărut de platforma de streaming.

Acum, HBO Max confirmă pentru Variety că a decis să înceteze producţia de conţinut local în Europa Centrală, Europa de Nord, Olanda şi Turcia. Singurele ţări care au scăpat sunt Franţa şi Spania.

ADVERTISING

Tăierea conţinutului produs în aceste zone face parte, spun surse din cadrul companiei, dintr-un plan mai amplu prin care Warner Bros. Discovery vrea să reducă cheltuielile cu 3 miliarde de dolari.

Nu doar că a încetat producţia locală în regiunile amintite, însă platforma americană a scos de la vizionare şi conţinutul creat până acum, inclusiv serialul RUXX din România.

Este al doilea semn clar că perioada de graţie a serviciilor de streaming video s-a încheiat, după problemele pe care Netflix a început să le aibă din primul trimestru al acestui an, când, pentru prima oară după aproape zece ani, a pierdut abonaţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇