Grecia și viața de noapte. Ce zici de o vacanță cu nopțile pline?

Grecia și viața de noapte. Ce zici de o vacanță cu nopțile pline?

Cei mai mulți merg în Grecia în căutarea soarelui și a plajelor. Dar știi cât farmec au plajele noaptea, atunci când se transformă în adevărate ringuri de dans? Și ce frumos sclipesc cocteilurile la lumina Lunii? Cât despre muzică, alege doar locul pe inima ta și seara va fi completă.

Grecia nu înseamnă doar istorie, artă și monumente. Insulele grecești, dar și capitala sunt renumite în toată lumea pentru viața lor de noapte. Când soarele apune, grecii știu să se distreze, iar mai cu seamă Atena prinde viață la poalele acropolei luminate.

Ar fi păcat ca măcar într-una dintre vacanțele tale în Grecia să nu guști și din această atmosferă. Mai cu seamă că grecii sunt un popor vesel și nu au nevoie de vreun eveniment special pentru a se distra.

Vei găsi de la seri cu muzică tradițională până la petreceri pe plajă sau în cluburi unde mixează DJ celebri.

ADVERTISING

Viața de noapte din Grecia are reputația de a începe atunci când restul Europei s-a dus deja la culcare. Cu peste trei milioane de locuitori și mii de turiști care sosesc în fiecare zi, Atena are o viață de noapte foarte activă . Grecii înșiși adoră să iasă seara și să petreacă până în zori, așa că nu lipsesc locurile unde poți petrece până târziu.

De altfel, trebuie să știi că, cel puțin în Atena, viața de noapte nu începe înainte de ora 23:00. Restaurantele și tavernele nu se închid înainte de ora 2:00, în timp ce barurile și discotecile din Atena rămân deschise până dimineața.

Tinerii greci preferă discotecile mici (numite barakia” ) cu muzică la modă sau muzică greacă modernă.

Dacă vrei să încerci ceva mai puțin mainstream, atunci interesează-te de numeroasele petreceri și evenimente organizate de universități (cum ar fi Școala de Arte Frumoase, Școala de Drept și Universitatea Politehnică din Atena). Găsești informații despre astfel de petreceri pe Internet sau de la studenți. Aceste evenimente durează până dimineața, băuturile sunt ieftine și poți dansa și cunoaște oameni noi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar și posturile de radio organizează adesea petreceri și se poate întâmpla să găsești și invitații cu intrare gratuită.

Apoi, sunt tot felul de festivaluri, așa că interesează-te din timp, pentru a fi sigur că-ți umpli cât mai plăcut serile.

Dacă ești la Atena, ai la dispoziție de la cluburile mari de pe plajă și lounge-barurile la modă din Kolonaki până la barurile intime și indie din Psirri ori cluburile din Gazi. Chiar este un oraș în care nu prea doarme.

Există numeroase baruri și cluburi cu muzică hip hop, house și rock, DJ celebri și discoteci cu muzică latino, precum și baruri unde se poate asculta muzică tradițională grecească.

Atena este o destinație pentru întreg anul și trebuie să știi că, începând cu luna octombrie-noiembrie, marii artiști se întorc în cluburile de pe Rivieră pentru un nou sezon care se va încheia în martie sau aprilie.

ADVERTISING

Mai cu seamă de joi până duminică, Atena e trează mereu. Vei găsi însă petreceri și în restul zilelor săptămânii. Iar dacă nu, poți petrece oricând într-un mic club de cartier în Kifissia sau Koukkaki.

Dacă ai ales să petreci vacanța pe o insulă, și acolo vei da de distracție.

Corfu

În Corfu, pomul lăudat e stațiunea Sidari, situată în nord-vestul insulei, animată atât ziua, cât și noaptea, conform Culture Trip. Zeci de baruri și cluburi de noapte oferă muzică live, concerte tribute, karaoke, iar DJ-ii strâng sculele la revărsatul zorilor.

În partea de sud-est, stațiunea Kavos este polul distracției. În timpul zilei, mica așezare de la Marea Ionică pare lipsită de viață, dar noaptea totul prinde viață. Când ringul de dans din cluburi devine neîncăpător, petrecerile se mută pe plajă și chiar pe stradă.

Pentru cei care vor o noapte cu muzică grecească de calitate, capitala Corfu Town îi așteaptă în centrul vechi cu câteva cluburi bouzoukia și rembetika.

Insula Zakynthos

Zakynthos, cea mai sudică insulă ionică, se mândrește de asemeni cu o viață de noapte bogată. În oraș vei găsi baruri drăguțe, dar dacă vrei să dansezi mergi în cluburile din Tsilivi și Lagana.

Pe artera principală din Laganas, în sudul insulei, sunt 3 kilometri de baruri, discoteci și cluburi din care poți alege.

Insula Ios

Încă din anii ’60 – ’70, insula Ios este cunoscută ca o destinație pentru tineri. Așa că, dacă ai între 18 și 25 de ani și îți place viața de noapte, ai aterizat în locul potrivit.

Aterizat este impropriu spusm deoarece insula Ios nu are aeroport. Poți ajunge aici cu feribotul din Pireu sau din insulele vecine, Santorini sau Mykonos.

Cluburile, concentrate pe două străzi, se deschid la ora 23:00 și se închid dimineața la 5:00, 6:00 sau când pleacă ultimul client. În vârful sezonului, sunt petreceri în fiecare seară.

Petrecăreții sunt așteptați pe strada principală din Chora și pe plaja Mylopotas.

Insula Rodhos

Insula Cavalerilor, cea mai mare din arhipelagul insulelor Dodecaneze, este faimoasă pentru bogăția arhitecturală. Însă nu este mai puțin celebră pentru viața de noapte intensă. Pe străduțele din Centrul Vechi sunt multe baruri cu muzică grecească. Dar viața de noapte dezlănțuită se desfășoară în orașul nou, în special în jurul Pieței Hippocrate.

Cluburile din Faliraki sunt renumite pentru petrecerile care încep la miezul nopții și se termină pe lumină.

Insula Mykonos

Insula vânturilor, Mykonos este cireașa de pe tort pentru viața de noapte în insulele grecești. Mai cu seamă pe plajele de la Piso Livadi, Paradise, Super Paradise și Paranga petrecerile se țin lanț.

Sunt câteva hoteluri și pensiuni, dar în zonă te cazezi numai dacă ești tare de urechi. Două dopuri pentru urechi sunt inutile într-un loc în care se desfac cu zgomot zeci de sticle de șampanie pe minut.

În cluburile de noapte din Mykonos ai toate șansele să asculți live artiști greci și internaționali. Eros Ramazzoti și Julio Iglesias sunt numai câțiva din cei care au încins plajele din insulă.

Dacă vrei o petrecere de care să îți aduci aminte peste ani, nu uita să faci rezervare din timp. Altfel, va fi greu să găsești o masă care să nu fie ocupată de Ronaldo sau Leonardo di Caprio și prietenii lor.

Vei găsi o viață de noapte animată și în Santorini, Ios, Skiathos sau Paros, așa că ține cont și de aceste atracții când îți alegi următoarea vacanță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇