Ești fan smoothie-uri de fructe? Uite cele mai delicioase și sănătoase rețete

Ești fan smoothie-uri de fructe? Uite cele mai delicioase și sănătoase rețete

Smoothie-urile sunt o modalitate gustoasă de a te bucura de nutrienții și vitaminele din fructe, în starea lor naturală. Sunt rapid de preparat și pot reprezenta un mic dejun sau o gustare consistentă, fiind nevoie doar de câteva ingrediente și de un blender. Totuși, te poți plictisi de aceeași rețetă făcută zilnic, așa că trebuie să descoperi cât mai multe rețete diverse pe care să le încerci.

Iată 5 rețete de smoothie-uri care o să te dea pe spate! 

1. Smoothie cu banane și căpșuni

Prima rețetă este una foarte simplă de făcut, necesitând doar 4 ingrediente: căpșuni, banane, lapte (tipul este la alegere) și iaurt grecesc. Secretul este să folosești cantitatea dublă de căpșuni față de banane, o cană de iaurt și o cană și jumătate de lapte. Dacă nu ești fan lapte de vacă, poți utiliza de ovăz, soya sau migdale, după preferințe. De asemenea, pentru cei care preferă dulce, există posibilitatea de a adăuga miere.

ADVERTISING

2. Smoothie cu ananas și mango

Următorul pe listă este un smoothie cu ananas, mango, iaurt grecesc, lapte și suc de portocale. Cantitățile egale de fructe, combinate cu o cană de iaurt grecesc și una jumătate de lapte, rezultă un smoothie extrem de delicios și bogat în vitamine, care să îți ofere energie pentru toată ziua.

3. Smoothie cu fructe de pădure

Unul dintre cele mai delicioase smoothie-uri este cel din fructe de pădure amestecate. O cană de afine, una de căpșuni, una jumătate de mure, una jumătate de zmeură, o cană de iaurt și una jumătate de lapte. Poți să folosești fructele congelate, însă cel mai delicios și sănătos este să folosești fructe proaspete, la auchan.ro fiind o selecție din toate fructele necesare, pe care poți să le comanzi chiar online. Nimic nu se compară cu prospețimea fructelor, nici ca și gust, nici ca și sursă de nutrienți.

ADVERTISING

4. Smoothie cu kiwi și măr

Apoi, cel care urmează pe listă este smoothie-ul cu o cană de kiwi, una de măr, o banană și 2 căni de lapte. Este extrem de simplu și gustos, însă poți adăuga, după preferințe, esență de vanilie sau de migdale, miere, sau orice altceva ți se pare că ar întregi rețeta, astfel încât să fie pe placul tău și al familiei tale.

5. Smoothie cu kiwi și spanac

Ultimul, dar nu cel din urmă, este smoothie-ul verde, cu 3 kiwi, o banană, 2 căni de spanac, o cană de lapte și una de iaurt grecesc. Chiar și pentru cei care urăsc spanacul, acest smoothie va fi considerat delicios, chiar dulce, bogat în fibre și proteine.

ADVERTISING

Așadar, acum ai o listă întreagă de rețete diversificate de smoothie-uri cu care să îți faci stilul de viață mai sănătos, dar gustos în același timp. Asigură-te că iei ingredientele la cea mai înaltă calitate, proaspete și pline de savoare, iar apoi prepararea este simplă și rapidă. Nu mai rămâne decât să te bucuri de delicioasele smoothie-urile făcute de tine!