eMAG: Clienții au cumpărat de două ori mai multe aparate de aer condiționat în prima jumătate a anului

eMAG: Clienții au cumpărat de două ori mai multe aparate de aer condiționat în prima jumătate a anului

România fierbe, cu temperaturi crescute de la lună la lună, iar clienții investesc în soluții pentru a-și crește confortul termic și calitatea aerului în casă, iar acest lucru se reflectă și în vânzările înregistrate pe eMAG.

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față de aceeași perioadă din 2023, iar numărul comenzilor de ventilatoare s-a triplat raportat la același interval. În medie, românii au plătit pe eMAG aproximativ 2.400 de lei pentru un astfel de aparat. Majoritatea a ales unități de perete, dotate cu WiFi, cu 12.000 BTU, din clasa energetică A++. Cele mai căutate modele sunt cele pentru spații de apartament.

ADVERTISING

„Împreună cu sellerii din Marketplace venim în sprijinul clienților noștri cu o gamă variată de produse care să răspundă oricăror nevoi, astfel încât să poată face față temperaturilor tot mai crescute de la an la an. Oferim totodată și servicii de instalare contra cost și de livrare cu doi oameni”, a declarat Cristina Lemneanu, senior demand director eMAG România, Bulgaria și Ungaria.

Județele în care au crescut cel mai mult comenzile de aparate de aer condiționat și ventilatoare

Temperaturile crescute din acest an au influențat semnificativ comportamentul de cumpărare, iar clienții își cumpără mai din timp decât în alți ani aparate de aer condiționat și ventilatoare. În luna iunie clienții au plasat cele mai multe comenzi, dublu față de anul trecut. 

ADVERTISING

Mai bine de o treime dintre comenzile de aer condiționat plasate pe eMAG în prima jumătate a anului sunt din București și Ilfov, urmate de Timiș, Constanța, Iași și Dolj. Clienții din Giurgiu au comandat de trei ori mai mult față de anul trecut, iar cei din județele Olt, Brașov sau Teleorman au comandat și ei de două ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, din județele Brașov și din Alba au fost plasate de cinci ori mai multe comenzi pentru ventilatoare.

Jumătate dintre comenzile de aer condiționat și ventilatoare înregistrate anul acesta au fost plasate de clienții Genius, serviciul cu livrare gratuită și oferte exclusive.

ADVERTISING

Rabla, soluție inteligentă pentru răcirea casei

Clienții care vor să predea un aparat electrocasnic vechi și să achiziționeze unul nou, pot accesa programul „Rabla Electrocasnice la eMAG” până pe 31 octombrie 2024. Cei care aleg acest serviciu vor preda gratuit un aparat vechi, care va fi ridicat de un curier și reciclat. În schimb, vor primi un voucher în valoare de 150 de lei, pe care îl pot folosi pentru a achiziționa aproape orice produs vândut de eMAG sau de către partenerii din Marketplace, inclusiv produse resigilate. Produsele eligibile în cadrul programului sunt: mașini de spălat și uscătoare de rufe, frigidere, combine și vitrine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, aragaze, cuptoare încorporabile, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat sau televizoare, în limita stocului disponibil

Despre eMAG  

Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care s-a dezvoltat în România, Ungaria și Bulgaria cu obiectivul de a ajuta clienții din întreaga regiune să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții din România ai platformei beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, servicii flexibile de plată din contul eMAG/MyWallet, și abonamentul cu livrare gratuită Genius în patru aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful). Cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție o serie de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în Sud-Estul Europei: Fulfilment by eMAG, Genius easybox, eMAG Ads sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.