„Dor de București” sau cum a ales o agenție de turism să marcheze primul weekend fără mască

„Dor de București” sau cum a ales o agenție de turism să marcheze primul weekend fără mască

Poți avea cele mai frumoase experiențe turistice chiar în orașul tău. Centrul Bucureștiului oferă la tot pasul locuri cu farmec și poveste, care abia așteaptă să fie descoperite sau redescoperite.

Nordis Travel, cea mai nouă agenție de turism de lux din România, a marcat relaxarea restricțiilor anti-pandemice prin turul ghidat „Dor de București”, prin care a dorit să le amintească românilor că au o capitală boemă, cu numeroase bogății văzute și nevăzute. Astfel de tururi vor fi organizate lunar și oferite gratuit.

Reprezentanții Nordis Travel spun că au simțit, la fel ca toată lumea, dorul de a ieși, de a respira frumusețea primăverii, așa că au sărbătorit primul weekend fără mască printr-un tur turistic „de redefinire a luxului urban, care trece prin suflet”.

Lux nu înseamnă doar scump. Luxul poate fi definit prin experiența și emoțiile pe care ți le oferă o clădire istorică, o arhitectură deosebită sau un colț de stradă cu poveste”, a explicat Anca Drugan, Managing Partner și CEO Nordis Travel.

Traseul turului ghidat de Ștefan Saris

Turul „Dor de București” a pornit pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar Național, a trecut pe lângă cofetăria și hotelul Capșa, Teatrul Odeon și Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” și a făcut un popas după Palatul Telefoanelor. Prilej de povești despre fostul Teatru Național, unde se află acum un hotel, care a reprodus fațada vechiului teatru, prăbușit în urma bombardamentelor din 24 august 1944. Următoarea oprire, lângă Biserica Kretzulescu, în dreptul statuii lui Corneliu Coposu - aflată într-un dialog simbolic cu statuia lui Iuliu Maniu, amplasată pe partea cealaltă a Căii Victoriei. 

Apoi, ghidul turului „Dor de București”, Ștefan Saris, i-a provocat pe turiști la o nouă discuție interesantă în fața fostului Palat Regal - discuție despre marile figuri ale istoriei României moderne, despre Statuia lui Carol I și Biblioteca Centrală Universitară, cu impresionantul fond de manuscrise și carte veche distrus la revoluția din decembrie 1989. Turul a continuat pe strada Boteanu, pe lângă sediul Uniunii Arhitecților, Palatul Boteanu și Biserica Boteanu-Ienii, după care participanții la excursie au vizitat Palatul Cesianu Racoviță, unde se află în prezent casa de licitații Artmark. „Dor de București” înseamnă și dor de tablourile și sculpturile găzduite de Muzeul Național de Artă al României și, de asemenea, dor de casele pline de energie de la Muzeul Satului - următoarele episoade ale călătoriei de weekend. 

Turul Nordis Travel s-a încheiat la un restaurant din nordul Capitalei, cu delicatese mediteraneene și cu anunțul că agenția va continua să ofere lunar tururi ghidate, de fiecare dată altfel, cu tematici diferite, pentru a arăta mereu ceva nou din splendoarea știută și neștiută a Bucureștiului. Fiecare astfel de eveniment va fi anunțat cu o săptămână înainte pe pagina de Facebook a agenției, astfel încât oricine să se poată înscrie. 

Despre Nordis Travel

Nordis Travel este o agenție de turism lansată recent de Nordis Group, grupul de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux. Grupul de firme este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture, Nordis Travel si Nordis Property Management.