Destinații de vacanță excelente pentru toamnă. Chiar ai de unde alege! (Galerie foto)

Destinații de vacanță excelente pentru toamnă. Chiar ai de unde alege! (Galerie foto)

Vrem nu vrem, trebuie să recunoaștem că vara e pe sfârșite. Iar dacă nu ai apucat să-ți iei concediul visat, nu intra în panică. Sunt atât de multe destinații care sunt chiar mai frumoase toamna, încât nici nu ai fi putut planifica mai bine.

Dacă nu-ți plac cozile și nici marea de turiști, toamna e cel mai bun moment de vacanță pentru tine. La fel, dacă nu ești fanul căldurii extreme sau dacă frunzele care-și schimbă culoarea înseamnă frumusețe pentru tine.

Aruncă o privire pe destinațiile de mai jos, alese de Momondo, iar următorul pas e să-ți iei bilet de avion.

ADVERTISING

Tel Aviv, Israel

O destinație de ”cap de listă” e Tel Aviv, în Israel, unde toamna e chiar mai frumos decât vara, iar sezonul de plajă mai are multe de spus. Temperaturile nu mai sunt extreme – te poți aștepta la 31 – 32 de grade Celsius – plajele nu mai sunt la fel de aglomerate, la fel locurile de promenadă sau restaurantele.

Ai la dispoziție nu mai puțin de 16 plaje, cu briza aferentă. Dacă vrei să faci surf, mergi pe plaja Hilton. Să nu te miri însă dacă vei vedea cupluri de același sex, e cea mai ”gay friendly” dintre plaje, într-un oraș cu același renume.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Novosibirsk, Rusia

Capitala Siberiei este cunoscută mai ales pentru iernile sale ostile, cu temperaturi aflate cu mult sub limita înghețului.

Dar în perioada 15 septembrie – 15 octormbrie, e un paradis. Zona merită descoperită, mai ales în lumina ultimelor raze calde ale soarelui.

Lăsând la o parte ce are de oferit natura – și nu e deloc puțin – te vei simți umil la poalele coloanelor masivelor clădiri de aici.

Dacă nu ai curaj să te îmbăiezi în apele râului Ob, poți să-i admiri pe ruși, de pe o pătură, de pe mal, sau să privești Trans-Siberian-ul, trenul ce traversează regiunea.

ADVERTISING

Sevilla, Spania

Spania e destinație ce merită văzută toamna, când temperaturile de 40 de grade Celsius s-au mai potolit, iar străzile miros a portocale.

Vei vedea că străzile sunt pline acum de localnici care beau bere rece și mănâncă tapas și te vei bucura la maximum de nopțile mai răcoroase și îmbietoare.

Ca plan de rezervă, poți oricând să mergi la piscina de pe acoperișul hotelului Doña Maria sau în parcul de amuzament Isla Mágica.

Toscana, Italia

Zona e pur și simplu o încântare toamna, în vremea recoltelor și a abundenței. Sunt sărbători peste sărbători, în care sunt preamărite ciupercile, dovlecii și chiar mămăliga. Prin urmare, ai și ce vedea și ce mânca, pe un fundal vesel, colorat și parfumat.

De fapt, Toscana e ideal de vizitat de la mijlocul lui septembrie până la mijlocul lui octombrie, când temperaturile sunt mai blânde ziua și plăcute noaptea, iar peisajul e plin de culoare, sunete și mirosuri.

Citește și Insulele din Italia unde lumea merge pentru ... sex

Poți participa la culesul viei, poți degusta vinuri, poți merge la ”vânătoare” de trufe în pădure sau pur și simplu într-o tavernă, ca să guști autenticele paste cu ”porcini”.

Lisabona, Portugalia

Pe lângă avantajul climei – toamna aici temperaturile ajung la 25 de grade Celsius - Lisabona este o destinație pentru cei atenți la buget. Prețurile – nu foarte mari pe tot parcursul anului – sunt și mai mici în această perioadă și plouă cu oferte și discount-uri, atât la hoteluri, cât și la restaurante.

Te poți caza în centru și te poți bucura de arhitectura unică, de istoria care transpare prin toți porii orașului, fără a te împiedica de hoardele de turiști. Te poți urca în tren, de la stația Cais do Sodré și vei fi pe plajă în mai puțin de 30 de minute.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇