Deserturi cu căpșuni: 3 rețete rapide cu gust de vară

Deserturi cu căpșuni: 3 rețete rapide cu gust de vară

Atunci când vara îndelung așteptată își face simțită prezența cu fiecare zi care trece, te bucuri mai mult de natură, de cerul însorit, de plimbările relaxante, dar și de prospețimea fructelor. Totul devine mai luminos și mai plăcut. Totuși, această bucurie capătă un farmec aparte în special dacă sărbătorești sosirea anotimpului alături de deserturi cu căpșuni și gust răcoros, plin de savoare. 

Cum căpșunile sunt unele dintre cele mai apreciate fructe ale sezonului călduros, nu poți lăsa să treacă acest anotimp fără să te răsfeți cu câteva rețete de deserturi cu căpșuni. Pe cât de gustoase, pe atât de ușor de făcut sunt rețetele pe care ți le-am pregătit! 

ADVERTISING

Deserturi cu căpșuni pline de gust alături de Boromir 

Deserturile cu căpșuni îți înseninează zilele și te revigorează complet cu aromele verii. Chiar și cele mai simple combinații de ingrediente capătă mai multă savoare alături de niște căpșuni proaspete și parfumate. Pentru a obține un desert de poveste, trebuie să alegi ingrediente de o calitate superioară care să desăvârșească gustul său. 

Boromir îți pune la dispoziție o gamă variată de produse create cu multă pasiune în speranța că îți vor oferi mici răsfățuri dulci și experiențe savuroase pe care să le descoperi împreună cu cei apropiați. Rețetele de căpșuni pe care ți le-am pregătit încântă prin modul minunat în care se armonizează gusturile. 

ADVERTISING

Printre ingredientele de bază se numără Pișcoturile cu ou Boromir, de nelipsit pentru desertul cu căpșuni și ciocolată topită, Făina Superioară Boromir folosită pentru rețeta noastră de pandișpan pufos cu căpșuni, și Cozonacul Casa Boromir cu nucă și ciocolată, ideal pentru frigănelele dulci cu fructe. Poți să le comanzi online de pe boromirmarket.ro, magazinul cu delicii care îți alină poftele. 

Rețetă cu căpșuni: Frigănele din cozonac și căpșuni 

Frigănelele dulci din Cozonacul Boromir cu stafide sunt completate minunat de prospețimea căpșunilor. Acest desert cu căpșuni te va surprinde atât cu gustul său cât și cu faptul că se face foarte repede. Căpșunile au o aromă revigorantă care merge de minune cu crusta crunchy a feliilor prăjite, dar și cu crema fină de nuci și ciocolată ce îmbogățește miezul pufos al cozonacului. 

ADVERTISING

Începe prin a amesteca laptele, ouăle, vanilia și scorțișoara într-un bol. Înmoaie mai apoi feliile de cozonac și pune-le la prăjit într-o tigaie încinsă pe care ai uns-o bine cu unt. După ce se rumenesc frumos, savurează frigănelele cu căpșuni peste care poți pune puțină miere. 

Prăjitură cu căpșuni: Pandișpan cu căpșuni 

Pandișpanul cu căpșuni este un desert de vară foarte îndrăgit datorită miezului pufos, desăvârșit de gustul dulce, ușor acrișor al căpșunilor. Pentru a prepara această prăjitură cu căpșuni nu este nevoie să petreci mult timp în bucătărie, fiind un desert foarte simplu. Alături de Făina Superioară Boromir, pandișpanul cu fructe va capătă o textură mai aerată și o aromă aparte care îți va transforma preparatul într-un desert cu căpșuni încântător. Pe lângă acest ingredient, mai ai nevoie de ouă, unt topit, esență de vanilie, un vârf de sare și zahăr. 

Separi mai întâi albușurile de gălbenușuri. Urmează să bați bine gălbenușurile cu untul topit și să te ocupi mai apoi de albușurile pe care trebuie să le mixezi într-un bol separat cu zahărul și sarea până când spuma se întărește îndeajuns de mult. Amestecul de gălbenușuri se toarnă treptat peste spuma lucioasă de albușuri și se încorporează ușor cu o spatulă astfel încât compoziția să devină omogenă. După ce adaugi coaja de lămâie rasă, esența de vanilie și Făina Superioară Boromir cernută, amestecă în compoziție cu spatula de jos în sus. Nu îți mai rămâne decât să torni compoziția în tavă, să pui căpșunile și să rumenești prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de 35-40 de minute. 

Deserturi cu căpșuni: Ciocolată cu pișcoturi și căpșuni 

Acest desert cu căpșuni este numai bun de servit în acele clipe în care vrei doar să te relaxezi și să savurezi ceva dulce. Ciocolata topită, pișcoturile și căpșunile îți vor îndulci într-un mod fermecător zilele de weekend petrecute cu prietenii tăi. Poți pregăti chiar și un bufet cu ciocolată dacă vrei să-i impresionezi complet și să le dăruiești momente speciale. 

Aromate și crocante, Pișcoturile cu 26% ou Boromir se potrivesc perfect cu crema fină de ciocolată și cu fructele parfumate. Desertul cu căpșuni, ciocolată topită și Pișcoturi Boromir este o adevărată bunătate și nici nu presupune un mod de preparare sofisticat. După ce alegi ciocolata care îți place cel mai mult, o topești într-o oală sau în cuptorul cu microunde și înmoi în ea câte o jumătate de căpșună și un pișcot întreg. Poți aștepta să se întărească ciocolata sau, dacă preferi un gust mai cremos, să le savurezi pe loc. Alături de un pahar de vin Casa Isărescu alb sau roze, răsfățul este absolut!Te așteptăm cu drag pe boromirmarket.ro și pe Blogul Boromir cu noi surprize culinare!