De ce în Bologna nu mănâncă nimeni spaghete bolognese?

De ce în Bologna nu mănâncă nimeni spaghete bolognese?

În Bologna nu veţi întâlni niciun italian care să comande la restaurant spaghete bolognese. Fiindcă sosul cu adaos de carne tocată, căruia în Italia i se spune „Ragù”, se serveşte la tagliatelle, nu la spaghete.

Reţeta originală „Ragù alla Bolognese” este arhivată la Camera de Comerţ a oraşului Bologna.

"Ragù alla Bolognese" se pare că a fost inventat la sfârşitul secolului al 18-lea în apropiere de Bologna.

Clasicul preparat este iubit în toată Italia.

Dar cum se prepară adevărata "Tagliatelle al Ragù bolognese" aflăm într-un local tradiţional.

ADVERTISING

Academia de arte culinare din Italia recomandă restaurantul Ballarini.

Urmăriţi un material video realizat de Deutsche Welle:

De ce în Bologna nu mănâncă nimeni spaghete bolognese?

În Bologna nu veţi întâlni niciun italian care să comande la restaurant spaghete bolognese. Fiindcă sosul cu adaos de carne tocată, căruia în Italia i se spune "Ragù", se serveşte la tagliatelle, nu la spaghete. Reţeta originală „Ragù alla Bolognese" este arhivată la Camera de Comerţ a oraşului Bologna.

Publicată de DW Română pe Marţi, 26 decembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇