De ce florile de primăvară sunt cea mai potrivită alegere de 8 Martie?

De ce florile de primăvară sunt cea mai potrivită alegere de 8 Martie?

Cu toții suntem înconjurați în fiecare zi de anumite femei care ocupă un loc special în viața și în inimile noastre, fie că este vorba despre mamele noastre, partenerele, fiicele sau colegele de serviciu. Ziua de 8 Martie, o zi dedicată exclusiv femeilor, ne învață cum să ne arătăm aprecierea și respectul pentru tot ce acestea fac în fiecare zi pentru noi.

Și ce modalitate mai bună există de a-ți arăta aprecierea față de o femeie decât cu un superb buchet de flori care să lumineze camera aproape la fel de mult ca ele? Dar ce flori de primăvară sunt potrivite pentru această zi importantă din viața noastră? Ți-am pregătit o gamă variată de flori care să te ajute să oferi buchetul ideal femeilor speciale din viața ta.

ADVERTISING

Una dintre florile cunoscute de Ziua Internațională a Femeii este mimoza galbenă. Feministele din Italia au ales floarea de mimoză, ca simbol al forței, și sensibilității  pentru Ziua Femeii. Florile de mimoză sunt de obicei primele care înfloresc de-a lungul peisajului italian pentru a indica sosirea primăverii.

Versatilitatea florii de mimoză se pretează aparent obiectivului zilei de a sărbători realizările femeilor.Mimoza ar putea fi prezentată de Ziua Internațională a Femeii ca o singură floare sau ca un buchet.

Crinii captează esența feminității, făcându-i o alegere glorioasă și minunat de parfumată pentru Ziua Femeii. Ele înseamnă cel mai frecvent devotament sau puritate, deși semnificația poate varia în funcție de tipul de crin, cultură și culoare. Din cauza mitului grecesc al lui Hera și Zeus, crinii sunt adesea asociați cu renașterea, fertilitatea și maternitatea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sezonul lalelelor începe în această perioadă a anului, iar acestea sunt la mare căutare. Lalelele sunt florile perfecte de primăvară, întrucât sunt atât colorate, cât și elegante. Această frumusețe sezonieră arată superb într-un buchet și este o opțiune excelentă pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii. Niciodată nu ar putea da greș cu parfumul său aparte și cu gama largă de opțiuni de culoare.

Într-o varietate de nuanţe, freziile sunt extrem de apreciate datorită delicateţii lor, dar şi a parfumului inconfundabil. Aceste flori semnifică prietenia, încrederea, dar şi senzualitatea şi dragostea plină de energie cu aer tineresc. Freziile pot constitui buchete cu adevărat înmiresmate şi pot fi incluse de asemenea în multiple aranjamente florale în combinaţie cu alte flori de sezon sugerând gingăşie. Dăruite împreună cu o ciocolată sau o cutie cu praline sunt un cadou dulce, aromat şi plin de culoare.

ADVERTISING

Shakespeare a scris în Romeo și Julieta: „Ceea ce noi numim un trandafir de orice alt nume ar mirosi la fel de dulce.” Cine nu ar fi de acord cu asta? Nu cred că există atât de multe flori încărcate de tradiție și mituri, cum este trandafirul. Tradițional este o floare potrivită pentru Ziua Îndrăgostiților, însă în ultimii ani a devenit o alegere populară și pentru Ziua de 8 Martie, probabil eleganța pe care o oferă o face o floare atât de specială, plus că, cei mai mulți bărbații știu că nu dau greș alegând-o.

Gerberele, sau margaretele gerbera, simbolizează puritatea, inocența și frumusețea. Această floare însorită și mândră va lumina cu siguranță orice cameră. Gerberele sunt, de asemenea, cunoscute pentru că reprezintă adorația și sunt uneori numite „soarele vieții”, făcându-le o floare ideală pentru cadoul de Ziua Internațională a femeii.

Culoarea oficială a Zilei Internaționale a Femeii este violet, ceea ce face din orhidee una dintre cele mai potrivite flori ale zilei . Violetul este asociat cu mișcarea pentru drepturile femeilor; simbolizează loialitatea și demnitatea. Dă putere femeii speciale din viața ta cu un aranjament de orhidee și spune-i cât de mult o apreciezi.

Este posibil ca florile să nu vorbească, dar ne captează imaginația și arată apreciere. Florile simbolizează respectul, dragostea, prietenia și recunoștința. Florile înseamnă cu adevărat ceva pentru femei. Culorile lor unice, istoria și parfumurile florilor conferă fiecărui aranjament de flori propriul limbaj.

Aranjamentele florale de 8 Martie trebuie neapărat să conțină flori de primăvară care să simbolizeze tinerețea veșnică, culori vesele care să ne amintească de diversitate și desigur, o notă de romantism, în cinstea eternului feminin.

Cel mai important lucru de 8 Martie este să le faci o surpriză femeilor dragi din viața ta și să le lași să știe cât de mult le apreciezi!