Curățenia în apartament – cele mai importante task-uri la final de săptămână

Curățenia în apartament – cele mai importante task-uri la final de săptămână

Curățenia reprezintă un factor important ce stă la baza confortului pe care o locuință îl oferă, prin urmare curățenia în apartament ar trebui să fie un obicei la care să apelezi în mod frecvent. Dacă îți dorești un apartament confortabil, sigur și mai ales primitor, ar trebui să ai în vedere câteva task-uri pe care să le repeți la fiecare final de săptămână, iar astfel curățenia va fi mult mai ușor de păstrat.

Despre aceste task-uri ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Prin urmare, dacă ai nevoie de o mână ajutor pentru o mai bună organizare în timpul curățeniei, întocmai pentru a-ți păstra apartamentul curat în permanență, sfaturile din acest articol îți vor fi de mare ajutor. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

ADVERTISING

Stabilește o zi în care să faci curățenie generală în casă

Oricât de mult ți-ai dori să eviți curățenia generală, dat fiind efortul pe care aceasta îl poate necesita, adevărul este că reprezintă cel mai bun mod de a-ți păstra apartamentul curat lună. În ciuda activităților zilnice de curățenie, cel mai probabil îți vor scăpa multe detalii, iar astfel murdăria se adună. 

Prin urmare, o curățenie generală te asigură că murdăria nu se răspândește în neștire, ci îți permite să te ocupi de fiecare colțișor în parte, întocmai pentru a-ți curăța apartamentul cât mai bine, făcându-l confortabil și sigur.

ADVERTISING

Șterge praful

Dacă ai avut o săptămână încărcată, așa că nu ai prea avut timp să te ocupi de curățenia în locuință, cel mai probabil praful și-a făcut deja simțită prezența. Este pretutindeni, intră în locuință pe cine știe unde așa că din când în când ne vedem nevoiți să scăpăm de el. Cu cât ignorăm mai mult această activitate de ștergere a prafului, cu atât se va aduna în cantități mai mari.

Prin urmare, îți recomand ca la fiecare de săptămână să folosești o lavetă sau, de ce nu, un pămătuf, pentru a scăpa de praful care cel mai probabil s-a instalat deja pe obiectele mobilier și în cine știe ce alte locuri.

ADVERTISING

Spală vasele și ocupă-te de curățenia în bucătărie

În bucătărie curățenia este mai importantă decât oriunde. Aici, aceasta contează nu numai din punct de vedere al confortului, ci și al siguranței. Dat fiind faptul că aici este locul unde iei masa, sigur nu îți dorești să riști expunerea la anumite probleme de sănătate. 

Poate că peste zi rămân câteva vase la spălat, ori nu te poți ocupa de curățarea în detaliu a anumitor vase, așa că la sfârșitul săptămânii ai putea reveni asupra curățeniei în bucătărie, pentru a te asigura că mediul din această încăpere este cât mai curat.

Iar dacă tot ai început să speli vasele, te-ai putea ocupa și de curățarea electrocasnicelor. Plita, cuptorul și frigiderul necesită atenția ta frecventă, iar dacă le vei curăța la fiecare final de săptămână, atunci cu siguranță vei reuși să le păstrezi în cele mai bune condiții.

A sosit timpul pardoselelor!

Curățarea pardoselelor necesită timp dar și efort, așa că este puțin probabil să le poți oferi prea multă atenție în timpul săptămânii. Prin urmare, weekendul ar putea reprezenta momentul ideal pentru a te ocupa de curățarea lor. Dă cu aspiratorul, cu mopul sau folosește un aspirator cu spălare, iar astfel pardoselile vor fi curățare de murdărie, locuința devenindu-ți mai plăcută și mai curată.

Schimbă lenjeria de pat

Probabil ați auzit de nenumărate ori faptul că pernele, pilotele, saltelele pot deveni surse de bacterii și acarieni, care pot determina afecțiuni destul de grave pe termen lung – alergii, infecții, eczeme sau probleme respiratorii. Pentru a evita ca aceste obiecte de uz prelungit să devină un pericol în loc de sursă de confort, specialiștii recomandă schimbarea frecventă, de preferat săptămânală, a lenjeriilor de pat și celorlalte textile pe care le ținem pe patul din dormitor, precum cuverturi, pături pufoase sau pernuțe decorative. Iar când vine vorba despre posibilități la nivel estetic, acestea sunt nelimitate – puteți să achiziționați lenjerii de pat cu Moș Crăciun, lenjerii de pat și cuverturi în culori universale, modele cu flori sau imprimeuri abstracte. 

Spală geamurile

În final, contează foarte mult să te poți bucura de lumina naturală oferită de soare dar și de peisajele de afară, așa că o curățare a ferestrelor este binevenită. Chiar dacă este o activitate nu foarte îndrăgită, rezultatul îți oferă satisfacție, așa că ar trebui să o incluzi în lista task-urilor din final de săptămână.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante task-uri pe care ar trebui să le ai în vedere în final de săptămână.