Cum să fii cumpătat în perioada reducerilor de sezon? 3 sfaturi utile pentru a evita cumpărăturile în exces

Cum să fii cumpătat în perioada reducerilor de sezon? 3 sfaturi utile pentru a evita cumpărăturile în exces

Sezonul reducerilor de prețuri este chiar după colț și toată lumea abia așteaptă această perioadă. Cu toate acestea, dat fiind faptul că vine multă informație din toate părțile și există numeroase oferte, care mai de care mai atractive, poți fi copleșit, de multe ori, de toată această agitație din jur. Pentru a evita să cazi în capcana excesului de achiziții, există câțiva pași simpli pe care să-i urmezi.

Iată 3 pași simpli pentru a fi cumpătat în sezonul reducerilor

1.      Setează un buget

ADVERTISING

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să setezi un buget clar pe care să nu-l încalci orice s-ar întâmpla. Asigură-te că bugetul este unul realist, pe care ți-l permiți, și îți păstrezi și o sumă extra pentru cheltuieli neprevăzute. Înainte de a pleca la cumpărături sau de a naviga pe paginile magazinelor online, calculează cât ai putea cheltui fără să-ți lași finanțele personale prea afectate. Bugetul ar trebui să includă o suma totală pe care o ești dispus să o cheltuiești, sumă pe care să o divizezi apoi în subcategorii pentru fiecare gen de produse pe care vrei să le achiziționezi. Aceste subcategorii pot fi haine, încălțăminte și electrocasnice, spre exemplu. Odată ce ai stabilit bugetul, este foarte important să te ții de el cu strictețe.

ADVERTISING

2.      Fă o listă cu lucrurile de care ai nevoie

Este important să știi să fii organizat și să planifici în avans ce ai vrea să cumperi. Înainte de a te aventura pe site-urile cu reduceri de Black Friday, fă o listă detaliată a lucrurilor de care ai cu adevărat nevoie. Gândește-te la garderoba ta și la articolele care îți lipsesc sau pentru care ar fi binevenită o înlocuire. Uită-te prin casă și vezi ce-ți lipsește din bucătărie sau living, ori poate chiar la mașina ta. Cei de la e-roti.ro au promoții de 25% la toată gama de anvelope. Fă o listă cu priorități și păstrează-ți interesul strict asupra acestor elemente. Cu lista în mână, vei fi mai organizat și mai disciplinat în timpul cumpărăturilor, ceea ce te va ajuta să economisești bani și să eviți achizițiile impulsive.

ADVERTISING

3.      Compară prețurile

Acordă o deosebită importanță prețurilor produselor pe care ți le dorești pe mai multe site-uri. De asemenea, ar fi bine să începi să-ți faci research-ul cu ceva timp înainte pentru a urmări prețul real al fiecărui produs și a înțelege care este valoarea sa adevărată. Unele magazine pot exagera prețurile produselor chiar înainte de sezonul reducerilor pentru ca apoi să le scadă înapoi la prețul inițial. Cea mai sigură metodă este să urmărești din timp articolele dorite și să te documentezi bine despre toate specificațiile lor. Apoi, caută-le pe mai multe site-uri pentru a te asigura că într-adevăr faci alegerea corectă.

Așadar, bucură-te de reducerile de final de sezon fără frici și nesiguranțe implementând acești pași simpli. Stabilește un buget clar, fă-ți o listă cu produsele dorite și compară prețurile pentru a avea parte de o experiență reușită de shopping.