Cum să alegi forma potrivită a ochelarilor de soare? 3 recomandări

Cum să alegi forma potrivită a ochelarilor de soare? 3 recomandări

Ochelarii de soare sunt vedetele sezonului estival, fiind acele accesorii cool pe care le porți în diverse ocazii și care îți conferă un plus de încredere de sine.Pentru ca aceștia să îți complimenteze trăsăturile și stilul vestimentar, oferindu-ți totodată protecția necesară împotriva radiațiilor UV este important să alegi cu atenție forma ramelor. Iată 3 recomandări care să-ți fie de ajutor!

1. Alege ochelarii de soare ținând cont de forma feței

Alegerea unor ochelarii de soare potriviți poate fi o misiune destul de complicată dacă nu știi ce anume trebuie să cauți. Unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îi iei în considerare este forma feței tale. Odată ce ai identificat-o, urmează alegerea ramei potrivite. Aici, principiul de baza este ca forma ramei să contrasteze cu forma feței. Astfel:

ADVERTISING
  • dacă ai o față rotundă, ochelarii de soare cu rame rectangulare sau pătrate vor crea un contrast plăcut;
  • în cazul feței pătrate, ramele rotunde sau ovale sunt cele mai potrivite, deoarece atenuează trăsăturile ascuțite;
  • fața ovală este considerată perfectă din punct de vedere al proporțiilor, fiind avantajată de orice tip de rame;
  • fața în formă de inimă, cu partea inferioară mai lată decât cea superioară, se potrivește cel mai bine cu rame de ochelari care sunt mai late în partea superioară. 

Ultimul pas in alegerea ochelarilor de soare este probarea lor. Nu trebuie sa te bazezi doar pe teorie, ci să îi probezi și să te uiți în oglindă. Asigură-te că ochelarii sunt confortabili, se potrivesc bine și îți plac.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2. Ia în considerare cele mai populare modele de ochelari de soare

Există numeroase modele de ochelari de soare, fiecare fiind potriviți pentru diverse ocazii și pentru diferite personalități. Iată care sunt cele mai populare tipuri de rame din care poți alege: 

  • Aviator: ochelarii de soare Aviator sunt un model clasic, atemporal și se disting prin lentilele mari și ramele metalice subțiri, fiind perfecți pentru cei care preferă stilul retro;
  • Wayfarer: ochelarii de soare Wayfarer sunt cunoscuți pentru forma lor pătrată și pentru ramele groase. Aceste accesorii sunt ușor de purtat la diverse ținute, de la cele casual, până la cele elegante. 
  • Cat-eye: ochelarii de soare cat-eye sunt feminini și seducători, caracterizându-se prin ramele în formă de ochi de pisică, ale căror colțuri au o tendință ascendentă. Sunt ideali pentru persoanele care doresc să adauge o notă de strălucire look-ului lor. 
  • Ochelarii rotunzi: un item reprezentativ al anilor 70, care continuă să rămână la modă. Perfecți pentru cei care caută accesorii în pentru un stil boem!
  • Ochelarii de soare sport: sunt proiectați special pentru activități în aer liber, fiind durabili și ușori. Ochelarii de soare cu ramă rectangulară de damă Polaroid sunt ideali atât pentru pasionații de sport, cât și pentru trensetterițe
ADVERTISING

3. Selectează forma ochelarilor în funcție de gradul de confort dorit

Selectarea formei ochelarilor de soare în funcție de gradul de confort dorit este un pas esențial, în special dacă intenționezi să-i porți pe o perioadă îndelungată. Forma ramei poate influența considerabil nivelul de confort. Ramele prea strâmte pot cauza dureri de cap, în timp ce cele prea largi se pot mișca prea mult pe față, generând disconfort. În acest sens, este esențial să încerci mai multe modele înainte de a face alegerea finală. 

O inovație în domeniul opticii este reprezentată de ochelarii de soare cu rama rectangulară unisex Legni Roma LGN1610L C2, care au cadrul confecționat din lemn de bambus și care sunt o variantă stilistică nu doar confortabilă și ușor de purtat, ci și prietenoasă cu natura. 

Însă, pentru a găsi perechea perfectă de rame de soare pentru tine din multitudinea de opțiuni disponibile, iată câțiva pași pe care îi poți urma: 

1. Probează diferite forme de rame - rotunde, pătrate, ovale, toate pot avea un confort diferit.
2. Ajustează ramele - majoritatea magazinelor de optică oferă acest serviciu gratuit.
3. Asigură-te că ramele nu te strâng la tâmple sau pe nas.
4. Alege ochelari de soare de dimensiuni reduse, cu un cadru minimalist și ușor de purtat.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu must-have pentru a-ți proteja vederea de efectele nocive ale ultravioletelor. În plus, reprezintă ustensilele stilistice perfecte pentru a face un upgrade ținutelor tale, în diverse ocazii.