Cum pregătești locuința pentru o masă festivă?

Foto: unsplash

Pregătirea unei mese festive implică un efort destul de mare și poate, pe alocuri, și o investiție, pentru că scopul final este acela de a impresiona și de a oferi invitaților un cadru deosebit. Pentru a face acest lucru cât mai eficient îți oferim câteva idei prin care poți schimba aspectul casei tale astfel încât aceasta să fie pregătită de oaspeți. 

Pregătește spațiul pentru servirea mesei

O masă festivă presupune, mai înainte de orice, amenajarea efectivă a zonei de servire. Așadar, poți comanda online scaune pliabile și mese, dacă ai nevoie să schimbi mobilierul existent, luând în calcul numărul de invitați.

ADVERTISING

Scaunele pliabile sunt o soluție foarte bună, mai ales dacă nu ai foarte mult spațiu, fiindcă sunt ușor de strâns și de depozitat după terminarea mesei festive. 

Masa trebuie să fie suficient de mare astfel încât să poată găzdui invitații, așa că ia în calcul dimensiunile corecte ale acesteia.

Înlocuiește jaluzelele cu perdele

Opțiune mult mai elegantă de amenajare decât jaluzelele uzuale, perdelele vor avea nevoie și de draperii, însă aici ai opțiuni nelimitate pentru a alege. Ai în vedere culoarea camerei în care vei organiza masa festivă, dar și nuanța mobilierului și a elementelor decorative; toate trebuie să se îmbine perfect cu perdelele și draperiile.

ADVERTISING

Poți folosi perdele din materiale fine, diafane, pe care să le pui pe o galerie, însă acest lucru nu va costa foarte mult și nici nu va implica schimbarea esteticii camerei. Pe de altă parte, vei mai avea nevoie de o galerie pentru draperii, care ar trebui să aibă nuanțe mai închise măcar cu un ton față de perdele. 

Verifică iluminatul camerei

Dacă vrei să conferi camerei un aspect deosebit, să știi că ambianța depinde foarte mult și de lumina pe care o folosești. Este de preferat să folosești lumină caldă și să ai diferite corpuri de iluminat dispuse în cameră, pe lângă corpul principal. Astfel, poți folosi un candelabru sau o lustră ca sursă principală de iluminare, în vreme ce pe perete poți monta aplice elegante, care să contribuie la sporirea luminozității. De asemenea, dacă stilul camerei o permite, te poți folosi de lampadare și lămpi micuțe, care să lumineze discret, pentru o ambianță mai plăcută. 

ADVERTISING

Folosește decorațiuni pentru un aspect mai primitor

Unul dintre modurile cele mai plăcute prin care poți să îți impresionezi oaspeții sunt florile sau cărțile. Apelează așadar la câteva vaze cu flori naturale pe care să le pui pe masă sau pe marginea șemineului, pe un pervaz sau chiar pe masa de la intrare.

De asemenea, cărțile conferă spațiilor un aspect foarte plăcut, așa că poți instala chiar și o minibibliotecă în zona mesei festive. În acest fel, vei vedea că o bibliotecă poate sparge gheața discuțiilor. Este exclus ca printre invitați să nu fie pasionați de lectură, așadar veți găsi mai multe puncte comune. 

Instalează o canapea în zona de relaxare

Chiar în apropierea mesei festive ar trebui să montezi o canapea pentru a permite persoanelor dornice de socializare să se simtă în largul lor. De asemenea, poți opta pentru colțare sau fotolii, în funcție de spațiul de care dispui. Ia în calcul stilul mobilierului și al amenajărilor și alege elemente care să le ofere invitaților tăi o experiență de neuitat.

O masă festivă este un motiv de celebrare și poate reprezenta un timp de calitate menit să-i aducă pe oameni mai aproape. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇