Cum alegi bicicleta potrivită pentru copii. Informații utile de care să ții cont

Bicicleta este un cadou cât se poate de potrivit pentru cel mic, deoarece îi permite să facă mișcare în aer liber, alături de colegii de clasă, prietenii de la bloc sau părinți. 

Efortul fizic depus pentru pedalat contribuie la evitarea sedentarismului încă de la o vârstă fragedă, așadar, la menținerea unui stil de viață cât se poate de sănătos, atât la nivel mental, dar mai ales la nivel fizic. 

Pentru ca acest tip de mișcare să îl atragă pe micuț, alegerea corectă a bicicletei, în funcție de criteriile discutate în cele ce urmează, este cât se poate de importantă:  

De ce să alegi o bicicletă potrivită pentru copilul tău? 

La o primă vedere, ai putea crede că întreaga categorie de biciclete pentru copii include modele asemănătoare, ce diferă doar prin detalii estetice: cromatică, elemente de design, inserții reflectorizante etc 

ADVERTISING

Însă există o mulțime de aspecte de ordin tehnic, ce asigură: 

  • confort în utilizare
  • stabilitate foarte bună pe soluri diferite
  • suport esențial pentru învățarea mersului pe bicicletă
  • spațiu convenabil pentru depozitarea acesteia.

Aleasă astfel încât aceste beneficii să poată fi resimțite chiar de la primele utilizări, bicicleta unui copil devine o extensie a propriului său corp, atunci când nevoia sa de mișcare îl determină să iasă la o tură, în spațiile sigure pentru pedalat. 

Cum alegi bicicleta copilului: Mărimea acesteia

Mărimea bicicletei este un criteriu prioritar într-o astfel de alegere de produs. De obicei, această valoare este măsurată în inchi (“) /  1 “ = 2,54 cm. Etalonul utilizat pentru determinarea unei dimensiuni în inchi este diametrul jantei. Iată recomandările noastre: 

ADVERTISING
Vârstă copilÎnălțime copil (cm)Diametrul jantei (“)
3-5 ani90-105 14
5-6 ani 105-12016
6-9 ani 120-135 20
Peste 9 ani135-150 24 

Cum alegi biciclete de copii: Verificări esențiale

Atunci când te afli cu cel mic la raionul de biciclete pentru copii, o alegere inspirată depinde de verificarea corectă a produsului: 

  • atunci când stă pe șaua bicicletei, ambele picioare ale copilului trebuie să aibă contact direct pe suprafața solului. 
  • manetele pentru frânele manuale trebuie să poată fi prinse cu ușurință
  • daca șaua este prea ridicată, reglarea acesteia trebuie să se realizeze facil, iar elementul de fixare cu care este prevăzută trebuie să garanteze un nivel ridicat de siguranță. 
  • bugetul îți poate permite să optezi pentru un model ce dispune și de ghidon reglabil, funcție ce facilitează și mai mult confort în utilizarea bicicletei, raportat la înălțimea copilului. 
ADVERTISING

Recomandări pentru un pedalat în condiții de siguranță

Siguranța înainte de toate, atunci când cel mic pedalează. De aceea, lângă modelul de bicicletă ales în funcție de sfaturile aflate astăzi, mai adaugă în coșul de cumpărături: 

  • cască de protecție pentru ciclism - produsul ideal este prevăzut cu sistem de ajustare a dimensiunii, în funcție de dimensiunea capului, căptușeală din bureți pentru confort și sistem de prindere ce asigură o fixare optimă.
  • îmbrăcăminte pentru ciclism - realizată din materiale ce mențin pielea uscată, eliminând eficient transpirația produsă în urma efortului depus. 
  • cotiere și genunchiere - accesorii de siguranță ce pot garanta că lecțiile de pedalat se desfășoară în condiții optime. Produsele ideale sunt simplu de ajustat, iar materialele din care sunt realizate pot atenua foarte bine șocurile cauzate de un eventual impact. 

Articolul nostru de astăzi ți-a arătat cât de multe beneficii poate atrage după sine alegerea inspirată a unei biciclete pentru copii, atunci când se bazează pe o informare corectă. Aspectul unui astfel de produs aduce la final un strop de culoare modelului comandat, însă criteriile de ordin tehnic sunt prioritare, deoarece asigură confort, siguranță și mobilitate.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇