Cele mai incredibile superstiții ale jucătorilor de poker

Cele mai incredibile superstiții ale jucătorilor de poker

Superstițiile fac parte din viața multor oameni. Poate ți s-a întâmplat să vezi un om care face trei pași în spate când o pisică neagră îi taie calea. Ori sigur știi pe cineva care consideră că 13 este un număr ghinionist. Iar când ziua de 13 cade într-o vineri, cu atât mai grav este.

Nu e niciun dubiu că sunt oameni care se bazează pe superstiții încă din cele mai vechi timpuri. Ele au fost transmise din generație în generație și încă mai au un farmec. Superstițiile sunt prezente în numeroase domenii, inclusiv în jocul de poker. Oamenii care invocă norocul se bazează pe superstiții în speranța că își vor crește șansele.

ADVERTISING

Desigur, superstițiile nu contribuie deloc la abilitățile necesare în jocul de poker. Unele dintre cele pe care le vei citi în acest articol sunt chiar amuzante și te invităm să le descoperi. 

Poker Superstitions (with subtitles)

Sunt oameni care scuipă cărțile 

Este o superstiție pe care s-ar putea să o fi văzut nu doar la poker, ci și în alte jocuri de cărți. Raționamentul de la care pleacă cei care scuipă cărțile este că alungă ghinionul. Desigur, cărțile nu sunt scuipate în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă se suflă spre ele. Este poate una dintre cele mai frecvente superstiții de la jocurile de cărți, astfel că e posibil să o știi deja.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se evită ținerea picioarelor încrucișate

Sunt destui pasionați de poker care au această superstiție. Poți vedea oameni care evită să țină picioarele încrucișate atât în cazinouri sau cluburi, dar unii au dus lucrurile și mai departe. Chiar și atunci când joacă poker online evită să țină picioarele încrucișate. Oamenii care gândesc astfel consideră că evită ghinionul. În cazul în care ar ține picioarele încrucișate, ei cred că postura ar da un sentiment de nesiguranță, iar norocul ar putea fi izgonit.

Nu se stă în zonele de colț ale mesei

În cazul în care se joacă la o masă dreptunghiulară, sunt oameni care nu vor să stea pe pozițiile din colț. Nu se știe originea precisă a superstiției sau raționamentul ei, dar cert este că s-ar putea să o întâlnești și în alte domenii. Probabil ai auzit măcar o dată în viață că dacă stai pe colțul mesei când mănânci nu o să te mai căsătorești. Astfel, e o superstiție transmisă din generație în generație.

ADVERTISING

Să vezi pe cineva îmbrăcat în roșu îți aduce noroc

Sunt oameni care consideră că în momentul în care vezi pe cineva îmbrăcat în roșu într-un cazinou vei avea noroc. Superstiția nu e doar pentru poker, ci și pentru celelalte jocuri de noroc. Din acest motiv, s-ar putea să vezi destule femei îmbrăcate în roșu într-un cazinou. Originea superstiției este din China, unde se consideră că roșu este o culoare norocoasă. Fiind una dintre cele mai cunoscute superstiții, istoricii au descoperit că totul are legătură cu o bestie care poartă numele Nian Shou, ce își făcea apariția în preajma Anului Nou Chinezesc. Bestia putea fi oprită numai când vedea culoarea roșie.

18 Superstitii Nebune cu Origini Comune

Unii oameni aruncă bomboane pe jos

Această superstiție s-ar putea să te facă să zâmbești. În unele cazinouri poți vedea oameni care vin cu bomboane și le aruncă pe jos. Te întrebi care e logica? Ei consideră că astfel țin ghinionul departe deoarece îl hrănesc. Dar există și un caz și mai și de atât. La un moment dat, legenda spune că într-un cazinou a intrat un om care a început să arunce pe jos cu păpuși îmbrăcate în dealer de casino. Superstițiile chiar nu au limite pentru unii oameni.

Se poartă și haine murdare

O altă superstiție care nu are o vreo logică, dar unii oameni o folosesc. Dacă cineva a câștigat un mare premiu îmbrăcat într-o cămașă, s-ar putea să îl vezi purtând mereu aceeași cămașă când vine într-un cazinou. Ba unii oameni evită chiar să o mai spele vreodată, tocmai pentru a nu alunga norocul. Această superstiție este întâlnită și în sport, unde unii antrenori sunt îmbrăcați în același costum sau tricou la fiecare meci. Desigur, ei își spală hainele înainte.

Johnny Chan a avut o superstiție ciudată

Cunoscutul jucător Johnny Chan a surprins pe toată lumea la Main Event-ul de la WSOP 1998. A avut o portocală alături și își proteja nările cu ajutorul ei, de fumul din jur. El a câștigat în cele din urmă Main Event-ul și a considerat că portocala i-a purtat noroc.