Cele mai ieftine orașe din Europa pentru turiști: Pe ce loc se află Bucureștiul

Cele mai ieftine orașe din Europa pentru turiști: Pe ce loc se află Bucureștiul

O analiză recentă arată că nu trebuie să-ți distrugi bugetul pentru a vizita cele mai populare metropole din Europa. Unele chiar sunt foarte accesibile, iar Bucureștiul se numără printre ele.

Eurail, furnizorul de permise feroviare europene Interrail Pass, a realizat un top al celor mai ieftine zece metropole de pe continent pe care le pot vizita turiștii.

Multe dintre acestea sunt situate în apropiere unele de celelalte, astfel că o călătorie în care să bifezi două astfel de orașe este posibilă și deloc scumpă, notează Euronews.

ADVERTISING

De exemplu, cele mai ieftine orașe din acest top sunt în țări învecinate - este vorba despre Sofia și București.

Sofia domină topul celor mai ieftine metropole europene pe care turiștii le pot vizita, cu o cheltuială zilnică de numai 36,49 euro pe zi.

Cu puțin peste doi euro în plus (38,67 euro pe zi), turiștii pot vizita Bucureștiul, aflat pe locul secund în clasament. Iubitorii de artă și fotografi pot admira uimitoarele desene graffiti de la Garajul Ciclop. Giganticul Palat al Parlamentului din oraș are o taxă de intrare, dar este la fel de impresionant de privit din exterior, este recomandarea celor de la Eurail.

ADVERTISING

Există multe zboruri ieftine către București, iar în oraș sunt multe camere de hostel disponibile pentru mai puțin de zece euro pe noapte.

Sursa menționată recomandă și vizitarea Brașovului, aflat la două ore și jumătate distanță de mers cu trenul de capitală.

Top 10 cele mai ieftine oraşe din Europa pentru turiști:
*cheltuiala minimă pe zi în euro

  1. Sofia - 36,49
  2. București - 38,67
  3. Budapesta - 43,48
  4. Cracovia - 43,48
  5. Sarajevo - 45,67
  6. Belgrad - 46,62
  7. Zagreb - 51,41
  8. Varșovia - 52,30
  9. Bratislava - 56,51
  10. Český Krumlov (Cehia) - 69,99
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇