Cele mai frumoase plaje din Kefalonia, perla ascunsă de la Marea Ionică (Galerie foto). Atracția supremă e aici!

Cele mai frumoase plaje din Kefalonia, perla ascunsă de la Marea Ionică (Galerie foto). Atracția supremă e aici!

Dacă vacanța te poartă vara aceasta (sau toamna, pentru că vremea e bună de plajă în Grecia și când noi începem să ne căutăm gecile) în Kefalonia, poate ar trebui să știi și care sunt cele mai lăudate plaje.

Oriunde te-ai caza, merită să faci o plimbare și să le guști atmosfera, pentru că sunt foarte diferite. Vei găsi plaje cu nisip, cu pietricele, plaje combinate, plaje la poalele muntelui, plaje cu stânci, fiecare cu atmosfera și vibe-ul său.

Iar poate cea mai cunoscută este plaja Myrtos, cotată ca fiind cea mai frumoasă din întreaga Grecie. Greu de spus, din moment ce coasta elenă are aproape 15.000 km și ar fi nevoie de ani să o vezi pe toată.

Dar adevărul e că încă de sus, din șoseaua cocoțată pe versantul muntelui, vei ști că e un loc special. E o plajă superbă și vei recunoaște asta și pe măsură ce te apropii pe un drum șerpuitor și plin de serpentine.

ADVERTISING

Myrtos este o plajă neamenajată - nu există șezlonguri și umbrelute și nici magazine sau baruri. Prin urmare, dacă vrei să petreci mai mult timp aici, va trebui să-ți aduci cele trebuitoare de acasă. Poți să-ți aduci inclusiv cortul și nu vei regreta!

De sus totul pare nisip, dar la intrarea în mare sunt și ceva pietre.

Plaja Petani este cotată de către unii ca fiind peste Myrtos. E, într-adevăr spectaculoasă, dar doar tu ești în măsură să decizi asta.

Aflată în peninsula Lixouri, oferă o panoramă incredibilă, având avantajul că are și bucăți de plajă organizate (cu baruri, cafenele, șezlonguri și umbrele). Vei găsi însă și zone sălbatice, unde poți să-ți pui prosopul pe pietre.

Atenție, pietrele sunt și în apă, așa că va fi nevoie să te îmbăiezi încălțat!

ADVERTISING

Plaja Lourdas se află pe coasta sudică a insulei, oferind priveliște spre Zakynthos. E o plajă organizată, cu nisip fin.

Așezarea este genială: la picioarele muntelui Ainos. Un loc superb unde să închei o zi lungă în apă caldă a marii.

Plajele de la nord de Sami spre Paradise Beach, de-a lungul șoselei care pleacă de la Symi spre Agia Effimia, sunt, în marea lor majoritate, plaje cu stânci. Intrarea în apă se face abrupt, adesea prin săritură. Dar cadrul natural este absolut superb.

Vei găsi însă și câteva plaje organizate, așa cum sunt Paradise Beach din Agia Effimia sau Agia Paraskevi, unde poți merge cu toată familia, inclusiv copiii.

Plaja Makris Gialos este perla din Lassi, principala stațiune turistică a insulei. În Lassi vei găsi o concentrație mare de hoteluri, restaurante, baruri etc.. Spre deosebire de celelalte orașele turistice ale Greciei, Lassi este mult mai spațios, aerisit, cu foarte mult verde și realmente liniștit.

ADVERTISING
AlphaCard Visa susţine vacanţele în Grecia! Plătește cu cardul Visa (de credit sau debit) de la Alpha Bank taxele de autostradă şi feribot în Grecia şi:
  • primeşti banii înapoi – în limita a 20 de euro per card
  • intri în tragerea la sorți pentru o croazieră în Marea Nordului
Cu cardul de credit Visa de la Alpha Bank te bucuri de 3 rate automate fără dobândă şi fără comision, la plățile de cel puţin 600 de lei (sau 120 de euro) efectuate în Grecia.
Dacă nu ai un card de credit Visa de la Alpha Bank, îl poți obţine cu 0 taxă de emitere, 100% online accesând https://www.alphabank.ro/greek-credit-card sau în oricare unitate Alpha Bank din România si primești cadou şi un prosop de plajă.
Campanie valabilă în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

În dreptul localității Lassi se află multe plaje (înguste, cu nisip și pietricele), cea mai cunoscută și mare fiind Makris Gialos. Vei găsi aici tot ce ai nevoie: terase, restaurante, șezlonguri și umbreluțe.

Vezi și Ce vizitezi în Kefalonia, Grecia, perla ascunsă de la Marea Ionică. Destinația iubitorilor de natură și de liniște (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇