Cele mai colorate plaje de pe Pământ. Au nuanțe incredibile și ar trebui văzute măcar o dată în viață! (Galerie foto)

Cele mai colorate plaje de pe Pământ. Au nuanțe incredibile și ar trebui văzute măcar o dată în viață! (Galerie foto)

Dacă am avut ocazia să vedem și alte plaje de pe glob, în afara celor din România, deja știm că nisipul poate să nu fie mereu auriu. Însă paleta de nuanțe pe care acesta o poate avea e nemărginită.

Reader’s Digest a întocmit un top al celor mai divers colorate plaje, un ghid pentru călătorul din noi sau măcar pentru visător, dacă buzunarul nu ne permite.

Partea bună e că nu toate sunt la capătul lumii, unele fiind situate chiar în Europa.

Nisipuri roz, în Insulele Bermude

Insulele Bermude sunt recunoscute pentru nisipurile lor roz, însă Horseshoe Bay Beach, care are formă de potcoavă, așa după cum arată și denumirea, e cireașa de pe tort.

ADVERTISING

Nuanța provine de la niște microorganisme roșii care trăiesc pe corali. Ajung la mal, iar acolo contrastează aproape ireal cu apa turcoaz.

Nisipuri roșii în California

Pfeiffer Beach, din regiunea Big Sud, în California, e cunoscută pentru nisipurile sale roșii. Nuanța e dată de cuarțul și manganul care se revarsă din munte.

Culoarea e și mai aprinsă după furtuni sau ploi torențiale.

Nisipuri verde-măslină, în Hawaii

Plaja Papakōlea, din Hawaii, se poate lăuda cu așa ceva, iar explicația acestei nuanțe a nisipului este dată de un cristal care se găsește în lavă, olivină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Partea rea sau bună, în funcție de ce-ți dorești, e că plaja e izolată și greu accesibilă.

Nisip negru, în Islanda

Islanda are cel puțin o plajă unică, una cu nisip negru, de origine vulcanică. Plaja Reynisfjara e la circa 150 de kilometri de capitala Reykjavík și e foarte căutată de cei pentru care Instagramul e parte importantă din viață, dar nu numai. E un spectacol în sine!

Apele sunt însă foarte neliniștite aici, așa că fii cu mare băgare de seamă!

Nisipuri roșii, în Grecia

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

ADVERTISING

Deși Grecia e cunoscută pentru nisipurile sale albe, țara e una plină de surprize. În Santorini e o plajă cu nisipuri roșii, nuanță dată de rocile vulcanice negre și roșii.

Dealurile roșii care înconjoară plaja fac ca totul să fie la superlativ. Și nici măcar nu e foarte departe. Ți-am dat o idee de vacanță?

Nisip portocaliu ars de soare, în Malta

Nisipuri de un portocaliu ars de soare – nuanță dată de corali și de depozitele de piatră de var oxidate - vei găsi în Malta, la Ramla Bay Beach.

Și dacă tot ajungi în regiune, vei fi fascinat de istoria ei. Peste tot vei vedea relicve romane.

Nisipuri galben neon, în Italia

O plajă din Sardinia are nu doar nisipuri portocalii, ci nuanța e chiar neon! Iar contrastul cu apa ireal de albastră e fascinant și hipnotizant pe alocuri. Iată încă o destinație de bifat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇