Cea mai lungă călătorie cu autocarul din lume. Străbate Europa în 56 de zile, dar ocolește România

Cea mai lungă călătorie cu autocarul din lume. Străbate Europa în 56 de zile, dar ocolește România

O agenție de turism din India va lansa cea mai lungă călătorie cu autocarul din lume. 30 de pasageri vor vizita 22 de țări în periplul de aproape două luni.

Călătoria cu autocarul pe care o pregătește firma indiană de turism Adventures Overland va începe în august în Istanbul și va continua prin Balcani, Europa de Est, Scandinavia și vestul Europei, până la Londra, cale de 12.000 de kilometri.

Aventura de 56 de zile „Bus to London” include traversarea cu feribotul prin Golful Finlandei, o vizită la Nordkapp, cel mai nordic punct al continentului european, dar și o croazieră prin fiordurile Norvegiei, relatează CNN.

Pachetul turistic costă 24.300 de dolari și include micul dejun și 30 de prânzuri și cine, precum și cazările la hotel în camere duble.

ADVERTISING

Călătoria va începe la Istanbul pe 7 august, iar sosirea este programată pe 1 octombrie la Londra.

Autobuzul ocolește însă România. Ruta este Turcia - Grecia - Bulgaria - Serbia - Croația - Slovenia - Austria - Slovacia - Cehia - Polonia - Lituania - Letonia - Estonia - Finlanda - Norvegia (inclusiv NordKapp) - Suedia - Danemarca - Germania - Olanda - Belgia - Franța - Marea Britanie.

traseu
Foto: Adventures Overland

Deși drumul cu autocarul timp de aproape două luni ar putea să nu sune încurajator pentru unii, vehiculul cu care se va face această „croazieră rutieră" este un „autocar special de lux conceput pentru călătorii de lungă distanță", subliniază organizatorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pasagerii se vor putea întinde în voie cu ajutorul fotoliilor extensibile și înclinabile, având suficient spațiu la dispoziție pentru picioare. Locurile sunt dotate cu porturi auxiliare și USB pentru conectarea dispozitivelor mobile, precum și cu o tavă pliabilă și suporturi pentru sticle și pahare. Fiecare pasager va avea dreptul să aducă la bord două valize de dimensiuni mari.

„Bus to London” a devenit o alternativă la ruta „Road to London”, de la Mumbai la Londra, pe care firma indiană plănuia să o lanseze în 2021. Această rută care străbătea țări precum Myanmar, China și Rusia este închisă în prezent pentru vizitatorii internaționali, astfel că firma indiană a ales un traseu mai scurt, cu pornire din Turcia.

ADVERTISING

Potrivit Guinness World Record, în prezent cea mai lungă rută parcursă cu autocarul are 6.200 de kilometri și leagă Lima, capitala statului Peru, de Rio de Janeiro.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇