Ce trebuie să ai permanent în casă pentru a trece cu bine peste o vizită a unor oaspeți neașteptați

Ce trebuie să ai permanent în casă pentru a trece cu bine peste o vizită a unor oaspeți neașteptați

Cu toții suntem plini de entuziasm de fiecare dată când oaspeții ne trec pragul, însă preferăm întotdeauna să fim anunțați din timp că acest lucru se va întâmpla. Știind exact când vor veni oaspeții putem să ne punem la punct cu tot ce este necesar, având timp și de eventuale cumpărături dacă este nevoie. În caz contrar, suntem presați de gândul că nu vom fi o gazdă bună, nevrând să dăm impresia că nu am fost suficient de interesați de faptul că vom avea oaspeți. 

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să primim un apel sau un mesaj prin care să fim anunțați că în scurt timp vom avea musafiri. În acel moment, agitația pune stăpânire pe tine și începi să strângi de prin casă lucrurile, să cauți prin bucătărie ceva de ronțăit și, nu în ultimul rând, să dai o fugă pană la oglinda pentru a fi pregatit sa-i întâmpini cum se cuvine. Ei bine, aceste momente pot fi evitate cu ușurintă dacă le premeditezi. Prin păstrarea unor produse strategice prin bucătărie vei putea trece victorios peste o asemenea vizită neprevăzută. 

ADVERTISING

Iată ce trebuie să faci pentru a ieși cu bine dintr-o astfel de situație!

  • Un fel de mâncare preparat cât mai rapid 

Dacă intenționezi să-ți pui oaspeții la masă de fiecare dată când îți calcă pragul, ar trebui să te gândești de pe acum ce ai putea prepara într-un timp limitat. Întrucât nu ai suficient timp să te complici cu diverse preparate sofisticate, poți apela la un platou cu mezeluri. Dacă nu-ți surâde această sugestie, te mai poți orienta spre un platou de bruschete sau o salată cu brânză feta, roșii cherry și măsline la care poți adăuga bucăți mărunțite de piept de pui tras la tigaie. Deși nu sunt tocmai mâncăruri de ocazie, le poți orna cu mai multă creativitate decât ai face-o în mod obișnuit pentru a da impresia unei mese mai speciale. 

ADVERTISING
  • Gustări

În privința gustărilor ai o sumedenie de variante din care poți alege. Alunele, sărățelele sau covrigeii sunt doar câteva dintre posibilitățile pe care le ai. De asemenea, produsele de post de pe scufita-rosie.ro vă stau la dispoziție, întrucât nu se știe în ce perioadă veți avea niște musafiri pe care trebuie să-i serviți cu câte ceva. Acestea sunt perfecte inclusiv pentru persoanele vegane și sunt o gustare nemaipomenită indiferent de context. 

  • Băuturi

În materie de băuturi, ține permanent o sticlă de suc în frigider și una de alcool în cămară. Axează-te pe băuturile non-alcoolice, deoarece este posibil ca musafirii să fie totodată șoferi și să dorească să consume doar astfel de băuturi. În ceea ce privește băuturile alcoolice, nu vei da greș niciodată cu o sticlă de vin de orice sortiment sau cu câteva doze de bere. Spre exemplu, cidrul de mere este, de departe, cea mai bună mișcare pe care o poți face pentru a-ți satisface toți oaspeții. 

ADVERTISING

Așadar, deși aceste situații neprevăzute sunt destul de rare, trebuie să fim pregătiți întotdeauna pentru ele. Adesea compania ta este suficientă pentru orice musafir, însă ar fi ideal să-i oferi măcar ceva de băut.