Ce să porți când alergi: 3 recomandări esențiale

Ce să porți când alergi: 3 recomandări esențiale

Echipamentul de alergare potrivit îți permite să parcurgi pana la final fiecare nouă sesiune de mișcare avută în plan, datorită beneficiilor pe care le asigură: confort în utilizare, stabilitate și mobilitate pe traseu, durabilitate optimă în fața unor factori variați. 

Tu știi ce trebuie să porți atunci când ieși să alergi? Dacă încă ești în căutarea unui răspuns potrivit pentru nevoile tale, lămurim în cele ce urmează o serie de aspecte importante, astfel încât să știi ce echipamente de alergare de la InfinityRun să comanzi apoi online:   

Îmbrăcăminte de alergare potrivită pentru vremea de afară

Spre deosebire de alte activități sportive cu un caracter sezonier, alergatul se poate practica pe întreaga durată a unui an. Iar pentru că vremea variază considerabil de la un sezon la altul, îmbrăcămintea pentru alergare se compune sistematic în funcție de acest criteriu. 

ADVERTISING

Pe timp de vară, poartă haine de alergare ce permit aerului să circule foarte bine. Există două beneficii demonstrate ale unor astfel de țesături: (1) umezeala din material este eliminată într-un timp optim; (2) poți evita senzația de supraîncălzire;

Evident, vremea de afară determină atât numărul elementelor vestimentare pe care le porți, cât și cromatica acestora. Vara, ideale sunt tricourile, maiourile sau bustierele pentru alergare, realizate din materiale sintetice, cu funcții ce asigură avantajele amintite anterior. Alege nuanțe deschise, astfel încât materialul să poată respinge cât mai bine razele UV. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iarna, optează pentru haine mai groase și, după caz, prevăzute cu strat impermeabil. Majoritatea celor care aleargă în zile friguroase optează pentru două sau trei rânduri de haine complementare, ce alcătuiesc un echipament unitar, descris de mobilitate și confort termic. 

Nuanțele neon și elementele reflectorizante sunt recomandate în zile cu vizibilitate scăzută. 

Încălțăminte de alergare adaptată texturii suprafeței de contact

Exista două categorii principale de pantofi sport pentru alergare: 

  • Pantofii sport de alergare pe suprafețe tari sau de viteză - suprafețe indoor rapide, benzi de alergare, alei cimentate.  
  • Pantofii sport de alergare pe suprafețe de tip trail - poteci cu denivelări sau acoperite cu vegetație, pământ bine bătătorit, pietriș, pelicule fine de apă.  
ADVERTISING

În funcție de mediul în care alergi, suprafața de contact diferă semnificativ. De aceea, alegerea unui model potrivit îți permite să:

  • capeți mai multă viteză, chiar și pe suprafețe înclinate;  
  • beneficiezi de o forță a propulsiei decisivă în linie dreaptă; 
  • te bucuri de stabilitate și aderență acolo unde solul este instabil.  
  • resimți confort termic optim, datorită materialelor respirabile / impermeabile.

În privința măsurii optime a unor pantofi sport de alergare, ține cont de faptul că picioarele se umflă în urma efortului depus, de aceea, alege modelul dorit cu jumătate de număr mai mare, față de cât porți la picior. Ține cont de acest sfat, atunci când explorezi lista cu echipamente de alergare de la InfinityRun, în căutarea cele mai potrivite perechi de încălțăminte sport.   

Accesorii de alergare cu ajutorul cărora poți face performanță

Cele mai eficiente accesorii pentru alergare susțin dorința unui sportiv de a face performanță. La fel ca în cazul celorlalte elemente, rolul acestora în structura unui echipament este unul practic. Accesoriile pe care le utilizezi pe traseul de alergare: 

  • permit monitorizarea organismului - arderi calorice, ritm cardiac, tensiune arterială;
  • asigură o imagine de ansamblu asupra progresului realizat pe un anumit interval; 
  • îți permit să ajustezi dinamica antrenamentelor, în funcție de datele analizate; 
  • oferă mai mult confort în timpul deplasării și te ajută să faci față condițiilor meteo. 

De pe lista cu accesorii pentru sesiunile tale de alergare nu trebuie să lipsească: recipientul pentru apă cu formă ergonomică, ideal pentru a te hidrata în timpul efortului depus; smartwatch-ul pentru monitorizarea parametrilor pe care tu îi consideri esențiali; husa de braț pentru smartphone, ce îți permite să ai acces la device, fără a-l ține în mână; șapcă și ochelarii.

Descoperă oferta InfinityRun și adaugă în coșul tău de cumpărături echipamentul de alergare complet și potrivit pentru cadrul în care tu alergi. Acesta trebuie să includă piese vestimentare, pantofi sport și accesorii esențiale pe traseu, cu ajutorul cărora îți poți depăși propriile limite!