„Cavalleria Rusticana”, „Pagliacci” și „Don Quijote”, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

Spectacolele-saptamanii-17-23-mai-ONB

Vă așteptăm în această săptămână în Sala Mare de spectacole cu trei titluri celebre din repertoriul actual, „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, „Pagliacci” de Ruggiero Leoncavallo și „Don Quijote” de Ludwig Minkus sunt propunerile noastre pentru trei seri speciale printre partituri veriste și coregrafii de poveste. 

Joi, 20 mai, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul de operă „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni în regia lui Ion Caramitru

!20.05 afis Cavalleria.cdr

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Opera „Cavalleria Rusticana”, scrisă într-un singur act de către Pietro Mascagni, a avut premiera la Roma pe 17 mai 1890. 

ADVERTISING

Parcursul acestei opere este interesant, aceasta fiind scrisă de compozitor pentru un concurs lansat de editorul de muzică Edoardo Sonzogno, operă care a fost apreciată de juriul format din 5 critici muzicali ajungând în finală din 73 opere înscrise. Mascagni a dorit să trimită o altă operă la concurs, însă soția lui deja îl înscrisese cu „Cavalleria Rusticana”. 

Vineri, 21 mai, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolul de operă „Pagliacci” de Ruggiero Leoncavallo în regia lui Ion Caramitru

Afis-Pagliacci-21.05-ONB

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Ca răspuns pentru succesul răsunător al operei „Cavalleria Rusticana” scrisă de Mascagni, Leoncavallo a decis să scrie opera „Pagliacci”, tot într-un singur act.

ADVERTISING

Povestea operei se bazează pe un incident real din copilăria compozitorului, de aceea opera la început purta titlul de “Il pagliaccio” (clovnul). Cel care a cerut schimbarea titlului a fost baritonul Victor Maurel, acesta dorind ca atenția conflictului dramatic să îl includă atât pe Canio cât și pe Tonio (propriul său rol).

Duminică, 23 mai, începând cu ora 18:30, spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție înseamnă împreună reprezentația din 23 mai de pe scena Operei Naționale București.

!23.05 afis Don Quijote.cdr

În această etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, vor fi scoase la vânzare doar 50% din locurile disponibile ale Sălii Mari.  

ADVERTISING

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇