Care sunt cele mai bune 101 scenarii de film din secolul 21 (Video)

Care sunt cele mai bune 101 scenarii de film din secolul 21 (Video)

Scenariştii din cinematografie au decis: filmul ”Get Out” are cel mai bun scenariu din secolul al XXI-lea, cel puţin până în prezent.

Membrii Sindicatului scenariştilor americani au votat acest thriller din 2017, regizat de Jordan Peele, drept cel mai bun scenariu din ultimii 21 de ani, „Get Out” situându-se în fruntea unei selecţii ce cuprinde în total 101 producţii, relatează AFP .

Get Out Official Trailer 1 (2017) - Daniel Kaluuya Movie

„Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, cu Jim Carrey şi Kate Winslet, ocupă locul secund pe podium, devansând producţia „The Social Network”, despre crearea Facebook, şi filmul noir sud-coreean „Parasite”, recompensat cu Oscar în 2020.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind Official Trailer #1 - Jim Carrey, Kate Winslet Movie (2004) HD

Selecţia scenariştilor include genuri diverse, de la filme de animaţie („The Incredibles”), filme de acţiune, precum „Ocean’s Eleven”, documentarul-parodie „Borat” şi producţii ce îmbină anticipaţia şi oniricul, precum „Inception”, de Christopher Nolan.

The Incredibles (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers
Oceans Eleven (2001) - Original Theatrical Trailer

„Însuşi conceptul de ‘scriitură pentru marele ecran’ traversează o criză existenţială”, se subliniază pe pagina de internet a sindicatului scenariştilor.

„Sistemul de studio a lăsat loc sistemului de streaming în care totul, indiferent de sursă, concurează pentru atenţie. Această democratizare a conţinutului a însemnat şi o schimbare a numeroase reguli”, se arată în mesaj.

„Profunzimea caracterului, cândva rezervată strict dramei sau filmului tematic, nu mai este exclusă într-un film cu supereroi sau într-un film despre o domnişoară de onoare care se poartă urât. Iar genurile care anterior erau bine definite, precum cel ştiinţifico-fantastic ori horror, comedia sau drama, se intersectează liber, uneori într-un singur scenariu”, continuă textul.

ADVERTISING

Această nouă selecţie a scenariştilor vine în continuarea unei liste anterioare, realizată în urmă cu 15 ani, în care s-a distins legendarul film "Casablanca", cu Humphrey Bogart, al cărui scenariu a fost desemnat cel mai bun din toate timpurile, urmat de "The Godfather".

Casablanca (1942) Official Trailer - Humphrey Bogart, Ingrid Bergman Movie HD
The Godfather (1972) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Vezi AICI lista celor 101 cele mai bune scenarii din secolul 21.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇