Când devin pariurile sportive jocuri de noroc?

Cand-devin-pariurile-sportive-jocuri-de-noroc
Foto: betfair.ro

Sunt foarte multe persoane care fac referire la pariurile sportive ca la o formă de jocuri de noroc. Există însă şi opoziţia, care susţine că pariurile sportive nu au nicio legătură cu jocurile de noroc aşa cum sunt înţelese de majoritatea persoanelor, care nu ştiu exact despre ce este vorba în pariuri sportive

Există de asemenea şi un alt motiv, care se referă la abordarea jucătorului care pariază. O persoană care îi judecă pe ceilalţi şi îi cataloghează drept jucători de jocuri de noroc poate să aibă o idee generală despre o abordare stereotipică, uneori adevărată, în care jucătorul nu aplică nicio strategie şi niciun plan raţional, bazându-se exclusiv pe noroc, aşa cum se întâmplă şi în alte jocuri de noroc, unde jucătorul de obicei nu are opţiunea unei strategii din cauza primitivismului mecanicii jocului.

ADVERTISING

Abordarea pariorilor cu privire la acest subiect

Un număr mare de jucători care pariază frecvent, refuză să afirme că această activitate este o formă de jocuri de noroc, deoarece consideră că primitivismul altor jocuri de noroc este disproporţională faţă de pariurile sportive. Desigur, această afirmaţie este adevărată, însă problema nu ţine de primitivism ci de abordarea jocului, deoarece încă mai sunt pierdute sume pe termen lung din cauză că anumiţi pariori nu aplică nicio tehnică.

Riscarea unei sume de bani este un numitor comun pentru toate formele de jocuri de noroc, indiferent de complexitate. Acest lucru îi face pe spectatori să considere că pariurile sunt jocuri de noroc, însă posibilitatea de a aborda strategii complexe face ca pariurile sportive să se desprindă de aceste forme de joc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cum se diferenţiază jocurile de noroc de pariuri cu ajutorul profesionalismului?

Cel mai important aspect în sensul acesta este modul în care pariorul abordează jocul. Prin abordare este definită strategia, sistemele, raţionamentul şi argumentele, care în combinaţie cu mai multe elemente, permit pariorului să îşi construiască o bază pentru fiecare decizie luată, în ceea ce priveşte investiţiile. În cazul în care o persoană ia o decizie fără să se gândească, pariurile sportive se transformă în joc de noroc.

ADVERTISING

De asemenea, există şi un mecanism psihologic activat în cazul jucătorilor care ştiu că au făcut totul bine pentru că au analizat ultimele meciuri, au verificat numărul de goluri şi au elaborat o strategie, dar rezultatul nu a fost în concordanţă cu previziunile lor. 

Problema nu este că nu au elaborat corect o strategie, pentru că unele dintre datele analizate sunt extrem de variabile şi de fluide. Asta înseamnă că posibilitatea de a prevedea rezultatele unui meci cu o acurateţe de 100% sunt imposibile.

Cert este că un parior care îşi bazează deciziile pe documentare şi analiză este considerat un profesionist în domeniul pariurilor, în timp ce pentru un parior care acţionează la întâmplare, pariurile se transformă în jocuri de noroc.

Chiar dacă te consideri un profesionist, pariurile trebuie să fie facute responsabil, doar prin operatori licentiați si cunoscuți, si numai dacă ai împlinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇