Camping de lux: Unde putem face glamping in România

Camping de lux: Unde putem face glamping in România

Vacanța ideală capătă un alt sens, în 2020. Oamenii se reorientează către aventuri pe plan local, către locuri mai puțin aglomerate, care îți permit să te relaxezi, să te gospodărești singur eventual, dar, în același timp, să ai confortul unei vacanțe în adevăratul sens al cuvântului.

Conceptul de glamping inglobează cu succes toate aceste dorințe ale turistului. Potrivit Wikipedia, „glamping” este o îmbinare între termenii „glamorous” (luxos n.red.) și „camping”, și descrie un stil de camping care oferă servicii la calitatea unui complex tip „resort”, servicii pe care nu le întalnești de obicei în camping.

ADVERTISING

Iar România are deja o mulțime de astfel de locuri. Potrivit Booking.com, putem gasi patru locuri de glamping în Constanța, zece in toată Transilvania, trei locuri pentru glamping în Delta Dunarii și trei locuri pentru glamping în Brașov.

Desigur, acestea nu sunt singurele. Dar hai să vedem ce ne oferă câteva dintre cele mai râvnite astfel de locuri din țară.

Glamping pe Rucăr-Bran

La Ursa Mica Glamping Resort ajungi pe drumul București-Târgoviște, Câmpulung, Dâmbovicioara spre Peștera Dâmbovicioara, Ciocanu sau pe ruta București–Predeal-Râșnov-Bran-Fundata-Sirnea și stânga către locație.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sau introduci în GPS urmatoarele date: Latitudine: 45°27’27.8’’N, Longitudine: 25°15’18.0’’E

Potrivit site-ului, au prețuri incepând de la 500 lei/noapte, în full sezon. Prețurile sunt pentru pachet all-inclusive, spun reprezentanții Ursa Mică Glamping Resort pentru SpotMedia.ro.

102686965_984665031952018_5340825515957018225_o
Foto: Facebook/Ursa Mică Glamping Resort

Glamping in Mures

Camping Fain se află pe Valea Mureșului, mai exact, în Lunca Bradului, Salard și oferă o mulțime de facilități: corturi pretestate cu paturi cu așternuturi curate și un ambient unic, grup sanitar cu dușuri cu apă caldă, o tavernă primitoare, o zona pentru gătit, ciubăr, locuri de relaxare, vreo 40 de hamace și multe altele.

61786243_565215290549326_5804199433511895040_o
Foto: Facebook/Fain

Glamping in Arges

Sunrise Glamping Retreat se află în comuna Brăduleț, Argeș, și oferă șase corturi de lux, fiecare cu terasa lui, parcare gratuită, wi-fi gratuit, grădină, jacuzzi, saună. Nu-ți face griji la gândul sa-ți petreci vacanta "in cort", aceste corturi sunt impermeabile și au propria terasă din lemn. Aici, preturile pornesc de la 50 de euro pe noapte, potrivit Wildventure.

ADVERTISING

Locul se află la două ore și jumătate de București și, pentru un plus de aventură, la alte doua ore distanța se află și Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România. In plus, la doar 20 de kilometri distanță se intră pe Transfăgărășan.

Glamping la Tuzla

Un alt loc de glamping inedit este NOMADIA glamping retreat, la Tuzla. Conceptul glamping-ului este Adults Only, iar adresa exacta nu este disponibilă publicului larg, ci doar clienților atent selectați de către proprietari. Imaginile de mai jos ne pot face sa înțelegem de ce au ales această variantă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇