Cafea single origin versus cafea blend: Ce alegi?

Cafea single origin versus cafea blend: Ce alegi?

Fiecare consumator de cafea ajunge să aibă propriile preferințe în privința licorii magice din fiecare dimineață. În acest articol, vom vorbi despre cele două surse posibile în ceea ce privește originea boabelor de cafea, astfel încât tu să decizi care variantă este mai potrivită pentru tine. Îți oferim toate detaliile necesare pentru a face o alegere informată. 

Care este diferența dintre cafea single origin și cafea blend?

Cafeaua single origin se referă la faptul că boabele provin dintr-o singură sursă – poate fi o regiune sau o anumită plantație. Provenind dintr-o singură sursă, oferă iubitorilor de cafea posibilitatea de a testa cafeaua specifică fiecărei regiuni și a observa diferențele dintre acestea. Pe de altă parte, acest tip de cafea poate fi regăsit doar în perioada de recoltă a regiuni respective, într-o cantitate mai mică și doar în cafenelele de specialitate din lume. 

ADVERTISING

Cafeaua blend a devenit cea mai bună alegere, din punct de vedere economic, odată cu răspândirea cultivării și a consumului de cafea, conținând boabe cu mai multe surse regionale. Avantajul oferit de cafelele blend constă, în principiu, în varietatea de arome și echilibrarea gustului amărui al anumitor tipuri de boabe cu un soi mai aromat dintr-o altă regiune. Astfel, se ajunge la o combinație unică de gust pe care o poți testa dacă alegi blendurile pentru cafea espresso de la KAFUNE.

Pe scurt, dacă în trecut cafelele single origin erau singurele disponibile pe piață, odată cu evoluția industriei, cele mai consumate cafele de pe glob sunt cele de tip blend

ADVERTISING

Cum alegi tipul de cafea boabe potrivit pentru tine?

Cele două tipuri de cafea oferă diferite niveluri de intensitate și aromă, în funcție de calitatea recoltei din perioada respectivă a anului, dar și de modul de preparare și consum.

Cafeaua de tip blend este ideală atunci când îți place să savurezi o cafea cu lapte, frișcă, cremă sau pentru obișnuitele espresso. Gustul și intensitatea aromei pot fi păstrate tocmai datorită recoltării și combinării boabelor din mai multe regiuni diferite; astfel, gustul poate alterna mult mai puțin.

ADVERTISING

Deși vei găsi cafele single origin mult mai greu pe rafturile magazinelor, un avantaj al acestora este intensitatea și definirea clară a aromei. Cafelele single origin sunt potrivite pentru persoanele cărora le place să experimenteze mereu gusturi noi și să își extindă orizonturile. Totodată, cafelele de tip single origin sunt prăjite mediu pentru a putea conserva intensitatea aromelor.

În cazul cafele single origin, tocmai pentru că fiecare produs în parte va avea gustul și aroma specifică regiunii de unde boabele au fost recoltate, acest lucru deschide o portiță către diversitate.

Dacă, în schimb, preferi să savurezi o cafea care să aibă același gust în fiecare zi, optează pentru cafeaua de tip blend.

Cafeaua de specialitate se adresează micilor exploratori ai lumii. Atunci când pleci în diverse călătorii, ia-ți puțin timp să explorezi varietățile locale în ceea ce privește boabele de cafea single origin. În schimb, pentru momentele de relaxare de acasă sau de la birou, cafeaua blend te așteaptă de fiecare dată cu aceeași explozie de arome diversificate!