Bucureștiul e în topul celor mai bune orașe din lume pentru munca la distanță

Bucureștiul e în topul celor mai bune orașe din lume pentru munca la distanță

Bucureștiul pare a fi un loc numai bun în care să lucrezi de la distanță, judecând după WiFi, locuri de ieșit, climă și prețul chiriilor, potrivit Indexului Workation. Aici, capitala României e pe locul 9 în lume și pe locul 5 în Europa.

Workation definește conceptul de a lucra din deplasare, dintr-o locație care să îți permită să muncești, iar după program să te poți relaxa ca și când ai fi în vacanță, scrie holidu.co.uk care a creat Indexul Workation.

Indexul se calculează după costul cu chiria lunară la un apartament de două camere, numărul de activități de peste 4 stele pe care le poți face, costul băuturilor în oraș, numărul mediu de ore însorite și, cel mai important, viteza internetului Wi-fi.

Foto: Captură/ holidu.co.uk

Cele mai bune orașe din lume pentru ”workation”

Cu o viteză de 54 Mbps/secundă și 46 de spații de co-working, Bucureștiul ocupă locul 9 în lista britanicilor.

Calculul lor arată că prețul mediu al unei cafele în oraș este de 1,78 de lire sterline, taxi-ul ar costa 0,35 de lire sterline/kilometru iar o băutură în bar costă aproximativ 2,7 lire sterline.

Bucureștiul vine la rând după Bangkok, New Delhi, Lisabona, Barcelona, Buenos Aires, Budapesta și Istanbul.

Jurnalistii au făcut și un top al celor mai bune țări pentru workation pentru care nu trebuie să stai în carantină la întoarcere în Marea Britanie. Aici, București se află pe locul 6. Judecând după faptul că se află printre țările aflate pe lista verde a Marii Britanii, România devine, astfel, prima în top.

Foto: Captură/ holidu.co.uk

Topul celor mai bune țări din Europa pentru workation

Jurnaliștii au alcătuit și topul orașelor europene pentru workation: București ocupă locul 5 după Lisabona, Barcelorna, Budapesta și Istanbul.

Foto: Captură/ holidu.co.uk

”Pe locul cinci în topul orașelor europene pentru workation este București. Capitala vibrantă a României are foarte multe de oferit pentru cei care lucrează de la distanță: Una dintre cele mai rapide viteze de internet - 54 Mbps, curse ieftine de taxi 0,35 lire sterline/kilometru în medie și două halbe de bere la aproximativ 2,78 de lire sterline - o afacere!”, scriu britanicii.

Metodologie

Pentru a realiza Indexul Workation, au fost comparat peste 150 de țări, inclusiv cele care au dat ”Cele mai bune 100 de orașe din lume”.

Apoi, s-au luat în considerare următorii factori:

  • Conexiunea la internet
  • Numărul spațiilor de co-working
  • Prețul unei curse cu taxi
  • Prețul mediu pentru 2 beri într-un bar
  • Prețul mediu/lună pentru un apartament de 2 camere
  • Costul mediu pentru o masă într-un restaurant
  • Cimatul și numărul mediu de ore cu soare
  • Atracțiile turistice marcate pe Tripadvisor
  • Valoarea de Instagram a locurilor din oraș

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇