Bricolaj Market îți spune care este importanța motocultoarelor

Bricolaj Market îți spune care este importanța motocultoarelor

Cei ce locuiesc la casă cu siguranță au și o grădină unde plantează diverse legume și plante. Indiferent că este pentru consum propriu sau pentru un business local, niciunui horticultor nu trebuie să îi lipsească anumite lucruri pentru pământ și plante. Sunt necesare diverse ustensile, îngrășăminte, un sistem de irigare, substanțe împotriva dăunătorilor și un motocultor.

Spre deosebire de o motosapă electrică, motocultorul este mai puternic și mai solid, iar scopul său este de a pregăti solul pentru plantare. Acesta este destinat pentru munca mai grea în agricultură, în urma căreia rezultă plante, legume, flori sau fructe. Este indispensabil mai ales dacă solul grădinii este întărit, este prea compact sau conține pietre. Dimensiunea terenului disponibil pentru plantare este și cea care dictează alegerea motocultorului. Iată mai jos ce avantaje ai dacă alegi un motocultor profesional de la Bricolaj Market.

ADVERTISING

Pregătirea terenului cu ajutorul motocultorului

Când vine vorba de motocultoare, freza deține un rol important în pregătirea terenului. Chiar dacă ascuțimea frezelor este esențială, forma este totuși mai importantă. Freza are mai multe forme care se completează reciproc și se repetă. Principiul este simplu, primele trei acționează precum un motor, iar următoarea le apară pe celelalte de surplusul de material. 

Alegerea unui motocultor profesional este varianta optimă indiferent de câtă experiență ai. Motocultorul te va ajuta să pregătești terenul depunând mai puțin efort și mult mai rapid, fiindcă este mult mai puternic decât o motosapă. În plus, acesta permite atașarea a diferitelor tipuri de accesorii cum ar fi un plug pentru cartofi, prășitor și altele. 

ADVERTISING

Solul va fi bine mărunțit și pregătit pentru plantarea celor necesare. Astfel, rădăcinile se vor dezvolta rapid, iar roadele muncii vor fi mai productive și mai sănătoase, cele plantate luându-și mai ușor aportul de apă și nutrienți din pământ.

Cum știu ce motocultor să aleg

Motocultorul electric este mai ecologic, economic și are un nivel al zgomotului considerabil mai redus, însă depinzi de cablu. Totuși, acest aspect se poate rezolva cu un prelungitor. Însă, la capitolul de putere, motocultorul pe bază de benzină excelează, iar dacă ai o suprafață mare teren de lucrat, atunci aceasta este varianta mai potrivită. Cu cât mai mare este terenul, cu atât și caii trebuie să crească, minimul ar fi de 6,5 CP. 

ADVERTISING

Un motocultor profesional trebuie să aibă minim 80 de kg, cel puțin două viteze înainte și una înapoi. De asemenea, motocultorul profesional are freze ce ajung chiar și la 35 cm adâncime. La capitolul de transmisie, asemănarea motocultoarelor cu mașinile le va face mai ușor de descifrat. Transmisia se realizează cu ajutorul ambreiajului, în mediu uscat sau în baia de ulei. Carcasa unui motocultor profesional este din fontă, robustă ceea ce redă și rezistența și protecția utilajului. 

Bricolaj Market te așteaptă cu unele dintre cele mai renumite branduri cum ar fi Ruris. Un astfel de motocultor are 7,5 CP și este recomandat pentru terenuri de peste 7.000 m. Dispune de schimbător de viteză cu acționare ușoară Easy Control. Se pot atașa toate accesoriile necesare în agricultură, de la brandul compatibil Ruris. Motocultorul are cutie de scule, permițând depozitarea accesoriilor în timpul deplasării, roți din cauciuc ce oferă stabilitate și rariță inclusă. Este ușor de controlat și oferă confort utilizatorului. Schimbătorul de viteze are un sistem de pârghii ce ajută la realizarea schimbărilor vitezei ușor, fără indexarea mecanică a pinioanelor din cutia de viteze.

Orice proiect agricol ai avea, solul trebuie să fie unul fertil și aerisit, iar motocultorul este indispensabil. Alege motosapa doar în cazul în care ai un teren mic unde trebuie mărunțit pământul. Și pe acestea le regăsești tot la Bricolaj Market.

Contact:

0738851885 / 0722515566 / 0721339889


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇