Bijuterii din argint sau din aur? Avantaje și recomandări pentru fiecare opțiune

Bijuterii din argint sau din aur? Avantaje și recomandări pentru fiecare opțiune

Aurul și argintul sunt întotdeauna primele opțiuni când vine vorba despre materialul din care sunt confecționate bijuteriile de calitate. Acestea au o valoare intrinsecă semnificativă, arată splendid și completează absolut orice ținută, elegantă sau casual.

Deși ambele au avantaje, ele nu sunt purtate împreună, de cele mai multe ori. Auriul și argintiul se pot combina destul de greu, mai ales atunci când ai accesorii dintre cele mai diverse.

Iar dacă dorești să-ți creezi o colecție de bijuterii, dar nu ești sigură în ce material să investești cel mai mult, informațiile de mai jos te vor ajuta.

Care sunt avantajele aurului?

1. Metal prețios clasic, aurul nu se demodează și nu se devalorizează 

Bijuteriile din aur vor rămâne întotdeauna clasice și vor putea fi integrate în toate outfiturile. O pereche de cercei din aur, eleganți și minimaliști, întregesc o apariție îngrijită și rafinată. În același timp, un colier statement din aur poate scoate din anonimat o apariție, făcând dintr-o ținută banală o apariție spectaculoasă. În plus, valoarea aurului va fi întotdeauna semnificativă, astfel că o colecție de bijuterii din acest metal poate fi considerată o investiție sigură.

ADVERTISING

2. Arată excelent în combinație cu pietre prețioase

Chiar dacă acest metal poate străluci pe cont propriu, nimic nu se compară cu bijuteriile confecționate din aur și pietre prețioase sau semiprețioase. De exemplu, dacă dorești să-ți întregești colecția de bijuterii cu elemente noi, poți găsi online o gamă variată de coliere Pandora, disponibile în mai multe modele și nuanțe superbe. Ele pot fi purtate în orice context, aducând un plus de stil oricărei ținute.

Recomandări pentru bijuteriile din aur

  •  Poartă aurul în funcție de subtonul pielii

Oricine poate purta bijuterii din aur, indiferent de nuanța și de subtonul pielii. Cu toate acestea, dacă vrei ca accesoriile să îți complimenteze trăsăturile și să ți se potrivească perfect, asortează-le cu subtonul tenului tău.

ADVERTISING

Astfel, poartă aur galben dacă ai subtonul tenului cald și aur alb dacă ai subtonul rece. Îți poți determina subtonul în funcție de nuanța venelor: venele verzui indică un subton cald, cele albaste un subton rece, iar cele mov un subton neutru. În cazul în care ai un subton neutru, aurul roz ți se potrivește perfect!

  • Fă diferența dintre diferitele tipuri de aur

Atunci când cumperi o bijuterie, verifică-i numărul de karate și vezi dacă accesoriul este confecționat 100% din metalul prețios sau este doar suflat cu aur. Astfel, te vei asigura că faci achiziția în cunoștință de cauză.

Care sunt avantajele argintului?

1. Este elegant și pune în evidență orice piatră

Spre deosebire de aur, care iese în evidență pe cont propriu, argintul are proprietatea de a rămâne neutru și de a fi completat perfect de pietre naturale, de diferite forme și culori. De asemenea, argintul are un aspect rece și misterios, care exprimă eleganță și arată excelent în outfituri rafinate. El poate fi combinat cu ușurință cu alte metale, precum aurul alb. Poate fi purtat în ținute de zi sau de seară, casual sau elegante, oferind de fiecare dată un plus de stil.

ADVERTISING

2. Este antibacterian și are proprietăți benefice pentru sănătate

Despre argint se spun foarte multe lucruri. Acest metal este considerat benefic pentru sănătate din mai multe puncte de vedere, unele confirmate științific, altele încă disputate de experți. Cu toate acestea, trebuie să știi că, într-adevăr, argintul este un material antibacterian, poate regla temperatura corpului și poate echilibra starea emoțională.

Recomandări pentru purtarea argintului

  • Coordonează bijuteriile cu machiajul

Argintul are o strălucire unică, rece și misterioasă. De aceea, bijuteriile din acest metal se potrivesc perfect persoanelor care au tenul cu subton rece sau neutru. Acestea pot accentua efectul estetic prin alegerea unui make-up în tonuri de albastru, violet sau verde, dar și griuri sidefate sau chiar farduri cu glitter.

  • Optează pentru bijuterii din argint și pietre naturale

Dacă vrei să investești în bijuterii cu adevărat deosebite, alege mixuri de argint și pietre care aduc aminte de natură: onix, piatra lunii, cuarț sau topaz. Acestea arată excelent împreună și se potențează reciproc!

În final, indiferent de materialul pentru care optezi, tot vei face o alegere minunată. Atât aurul, cât și argintul sunt metale valoroase, iar accesoriile confecționate din acestea vor străluci în orice outfit! Și tu la fel!