Arta de a iubi, expoziție fotografică de Cătălina Flămînzeanu și recital de muzică clasică, la Casa Artelor Dinu Lipatti

AFIS-ARTA-DE-A-IUBI

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită marți, 6 decembrie 2022, de Moș Nicolae, de la orele 19:00, la un eveniment plin de tandrețe și de frumusețe – „Arta de a iubi” la Casa Artelor Dinu Lipatti. Evenimentul se va deschide cu Vernisajul Expoziției fotografice create de Cătălina Flămînzeanu, ai cărei protagoniști sunt  personalități ale vieții culturale și artistice: Ana Barton, Alice Barb, Lidia Bodea, Lia Bugnar, Alexandru Burcă, Anca Damian, Silvia Dumitrache, Sandra Ecobescu, Ștefan Iancu, Rozana Mihalache, Ioana Nicolaie și Mircea Cărtărescu, Maria Obretin, Oana Pellea, Mihaela Rădescu și Vlad Rădescu, Diana Roman, Chris Simion-Mercurian, Iulian Tănase, Valentin Vasiliu – scriitori, actori, muzicieni, regizori și manageri culturali, alături de prietenii lor necuvântători. 

ADVERTISING

Expoziția este o nouă Producție a Casei Artelor Dinu Lipatti dedicată marelui muzician Dinu Lipatti, care a fost și un pasionat și talentat fotograf,  și alătură portretelor create de Cătălina Flămînzeanu, 3 fotografii de colecție cu Dinu Lipatti, George Enescu și Valentin Lipatti, imortalizați împreună cu prietenii lor necuvântători.

Cătălina Flămînzeanu  este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale  Comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai", Cluj-Napoca. Pasionată de portretistică și fotografie de teatru, este fotograful oficial al Festivalului „Undercloud” și, de câteva luni, al Casei Artelor Dinu Lipatti. De asemenea, a realizat expozițiile „Fotografie cu IE”, „Pelicula” și „Mama. Eseu despre iubire” - prima colaborare cu Alice Barb,  care a găzudit această expoziție la Casa Artelor Sector 3. De asemenea, Cătălina Flămînzeanu este coautoare a cărților: „Care dintre noi” (alături de Chris Simion-Mercurian) și „Sunt aici” (concepută cu Rozana Mihalache). Convinsă că emoțiile nu cad niciodată în banalitate, Cătălina știe să creeze, pentru cel aflat în fața aparatului foto, acel moment unic de încredere și, totodată, de vulnerabilitate. 

Catalina-Flaminzeanu

În cea de-a doua parte a evenimentului va avea loc Recitalul de muzică clasică susținut de pianistul Fabiani Prcsina. În program sunt incluse lucrări de: George Enescu, Dinu Lipatti, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Frédéric Chopin, Piotr Ilici Ceaikovski și Franz Liszt.

Fabiani-1

Născut în Petroșani, județul Hunedoara, Fabiani Prcsina a început studiile la vârsta de 7 ani cu profesoara Adina Stan, alături de care a câștigat mai multe concursuri atât naționale cât și internaționale. În 2018 a fost admis la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, la clasa profesoarei Elena Petrenco; pe parcursul anilor petrecuți la clasă a debutat ca solist cu Filarmonia Târgu Mureș (2019) și a susținut mai multe concerte în țară. De asemenea, a fost bursier al Fundației Regale Margareta a României și invitat în cadrul evenimentelor artistice de la Casa Artelor Dinu Lipatti.  În prezent este student, anul 1 la Universitatea Națională de Muzică București, clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu.

ADVERTISING

Curatorul Expoziției “Arta de a iubi" este Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București. Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 7-30 decembrie 2022, de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 16:00, la sediul nostru din Bdul Lascar Catargiu nr. 12 și în timpul evenimentelor culturale, cu bilete care pot fi achiziționate de la sediu.

Biletele pentru evenimentul “Arta de a iubi” la Casa Artelor Dinu Lipatti pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

ADVERTISING

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio România Cultural, Observatorul Cultural, ultima-oră.ro, Societatea de Transport București.