ANPC a închis Dino Park București UPDATE

ANPC a închis Dino Park București <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Comisarii ANPC au închis Dino Park București, parcul tematic amplasat în Piața Victoriei, în curtea Muzeului Geologic Național, unde au găsit nereguli.

Administratorii parcului au fost amendați cu 11.000 de lei.

În urma unei reclamații, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 1 a desfășurat o acțiune de control la parcul administrat de SC Dino Life SRL.

Abaterile constatate au determinat comisarii să oprească definitiv de la comercializare și să retragă de pe piață jucării periculoase (circa 11.000 de bucăți, în valoare de peste 110.000 de lei), să interzică folosirea echipamentelor de agrement (5 dinozauri) și să oprească temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor.

ADVERTISING

„Este de neconceput ca unii operatori economici să profite de inocența și dorințele copiilor, de personajele lor preferate și să îi atragă în astfel de locații, punând în funcțiune locuri de joacă fără a avea nicio autorizație, nici măcar autorizații ISCIR, astfel încât viața copiilor care ajung în aceste locuri să fie pusă într-un real pericol.

Astfel de acțiuni sunt intolerabile și vor fi sancționate ferm de Autoritatea noastră, până când vor dispărea”, spune Sebastian Hotca, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

ADVERTISING

„Dintre cele mai importante nereguli menționăm:

  • folosirea unor alei de vizitare a exponatelor din spațiul de agrement amenajate inițial cu gazon artificial și rumeguș, dar în prezent fiind neigienizate și aflându-se într-o stare avansată de degradare, cu denivelări, cu o rețea de cabluri alimentate electric la vedere, reprezentând un pericol real pentru copii,
  • folosirea unor echipamente de agrement pentru care nu s-a putut prezenta analiza de risc, mentenanță și pentru care nu există informații cu privire la modul de utilizare
  • comercializarea unor jucării periculoase, notificate pe sistemul de alertă pentru produse nealimentare al UE, RAPEX, și a unor jucării fără elemente de identificare în limba română”, adaugă ANPC.
ADVERTISING

Oficial, pe Facebook, Dino Park Bucureşti anunţă că se închide pentru reamenajări:

"Stimați vizitatori,

Dorim să vă informăm că expoziția Dino Park Bucureşti va fi închisă pentru reamenajări în perioada 24 iulie - 29 iulie.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Vă așteptăm cu drag la redeschidere pentru a descoperi noile noastre surprize și îmbunătățiri".

Amintim că un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la o machetă de dinozaur de zece metri din cadrul Dino Parc Râşnov.

UPDATE Iată şi poziţia oficială trimisă de Dino Park Bucureşti pe adresa redacţiei în cursul serii.

DINO-PARK-BUCURESTI-1

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇