7 idei de cafea pentru acasă

claro-cafe-de-specialitate

Un boost de energie dat de o ceașcă de cafea este cel mai important lucru dimineața pentru milioane de oameni din întreaga lume. Astăzi vă vom prezenta cele mai bune 8 rețete de cafea perfecte pentru diminețile de acasă.

Aroma amețitoare a boabelor de cafea, savurate direct sau combinate cu lapte într-un amestec spumos, face un început de zi încântător. Cafeaua nu este orice băutură, ci aproape un ritual și necesită o cantitate considerabilă de abilități pentru a crea ceașca perfectă de cafea, de la aprovizionarea cu boabe și măcinarea lor, până la prepararea cafelei. Pentru cei care iubesc cafeaua, dar nu au timp să-și dedice prepararea băuturii de la zero, există metode rapide.

ADVERTISING

Cea mai bună parte a cafelei este că există o rețetă pentru toată lumea. Puteți face cafea în diferite moduri, după gustul dvs. În timp ce espresso și cappuccino sunt cele mai populare forme de cafea dimineața.

Pentru cei care iubesc băuturile reci, puteți folosi cafeaua pentru a face cafea rece cremoasă, frappe, ice moca sau cold brew. Tot ce trebuie să faci este să investești într-o cafetieră de calitate. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți face orice și vă puteți crea băuturile preferate în câteva minute.

Diferența dintre ceașca de cafea pe care o preparăm acasă și băutura de specialitate pe care o comandăm de la o cafenea poate să fie destul de semnificativă, dar se poate replica și acasă, dacă alegi cafeaua potrivită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asociația de cafea de specialitate (SCA) are standarde de preparare pentru orice, de la temperatura și calitatea apei până la rapoarte specifice care fac o ceașcă de cafea „perfectă”, din momentul în care boabele sunt recoltate și până ajung în ceașcă.

Să înveți să-ți faci ceașca ideală pentru cafea este la îndemână. Pentru a vă ajuta să deveniți propriul dumneavoastră barista, am adunat câteva rețete de cafea de specialitate, împreună cu instrumentele de care aveți nevoie pentru a le realiza. Odată ce vă aveți ingredientele și metoda preferată de preparare, aceste rețete vă vor ghida către perfecțiunea cafelei.

ADVERTISING

Iată rețetele noastre preferate de cafea

1. Cappuccino - De ce să ieși din casă, să-ți cumperi cafea? Fă-ți propria ceașcă de cafea acasă pentru a-ți începe dimineața cu mai multă energie. O ceașcă de cappuccino fierbinte vă va ajuta să aveți o zi mai bună. Mic, dar puternic, cappuccino este o băutură clasică italiană, care este făcută din părți egale de espresso și spumă de lapte. Concentrați-vă pe crearea unei spume de lapte de înaltă calitate, iar separarea naturală a laptelui vă va lăsa cu acel raport aproximativ egal.

2. Cafea rece. O cafea rece clasică este răcoritoare și revigorantă. Tot ce aveți nevoie sunt câteva ingrediente și un blender pentru a pregăti această băutură superbă. Cafeaua rece vara este tot ce ai nevoie pentru a învinge căldura.

3. Cafea la filtru. Această rețetă provine din sudul Indiei. O cafea faimoasă care se filtrează printr-un recipient perforat, se amesteca cu puțin lapte și se servește spumoasă.

4.Irish Coffee. Cafeaua irlandeză este o combinație fermecătoare de cafea dulce, cu dantelă de whisky, și frișcă moale. Foarte simplu, delicios. Nu ai vrea să ratezi acest răsfăț delicios!

5. Iced Coffee. Strat de arome, cu rom/lichior, nucșoară, cafea și înghețată, completat cu cuburi de gheață de cafea. Un praf de rom adaugă aroma perfectă acestei băuturi de cafea rece. Cafeaua cu gheață este foarte versatilă și foarte adaptabilă.

6. Cafea spicy. Pregătiți o ceașcă de cafea făcută cu ghimbir și cardamon aromat. Această cafea este una sănătoasă și vindecătoare, plină de arome proaspete.

7. Cooler Mocha. Pentru toți iubitorii de cafea, aceasta este o băutură răcoritoare delicioasă, făcută cu aromele puternice de cafea neagră, cream și înghețată de ciocolată. Cu siguranță o veți iubi!

Toate aceste rețete, au în comun un singur lucru, cel mai important, cafeaua. Este important să folosiți cafea de specialitate, cafea proaspăt prăjită.

claro-cafe

În ceea ce privește cel mai bun raport cafea-apă, un ghid general este un raport de cafea/apă de 1:17 - sau, cu alte cuvinte, pentru fiecare gram de cafea, utilizați 17 grame de apă (utilizați un cântar digital pentru a vă măsura cafeaua măcinată pentru rezultate mai bune). Cu aceste sfaturi, veți avea în curând o ceașcă de cafea grozavă, indiferent de metoda de preparare pe care o alegeți.