7 activități festive în familie pentru a intra în atmosfera de sărbătoare

7 activități festive în familie pentru a intra în atmosfera de sărbătoare

Sărbătorile sunt prilejul nostru anual de a sărbători în familie, de a petrece ceasuri stând la povești sau pregătind rețetele bunicii în bucătărie. Copiii sunt în vacanță, iar tu ești într-un binemeritat concediu de la serviciu. Este momentul perfect să vă distrați împreună, să faceți pregătiri pentru Crăciun și să intrați în spiritul magic al sărbătorilor.

Fie că este vorba de o zi de lucru manual, fie de făcut prăjituri, aceste activități festive sunt distractive pentru întreaga familie. Iată 7 idei de activități de Crăciun potrivite pentru orice stare de spirit și moment, de la seri relaxante de film, la jocuri competitive.

ADVERTISING

1. Transformați-vă casa într-un vis de iarnă

Decorarea casei pentru Crăciun este în fruntea listei și puteți petrece o zi distractivă în familie făcând acest lucru. De la aranjarea ghirlandelor, agățatul șosetelor de Crăciun și a luminițelor și până la împodobirea bradului, cu siguranță vă va face să intrați în atmosfera de sărbătoare. Puneți niște colinde pe fundal și distrați-vă!

2. Coaceți câteva prăjituri de Crăciun

Crăciunul înseamnă și prăjituri geniale pentru Moș Crăciun și pentru voi! Așa că, puneți-vă șorțul și tapetați suprafețele de lucru cu făină, pentru că este timpul să vă murdăriți. Alegeți-vă rețetele de fursecuri de casă preferate și dați bucuria mai departe, făcând o mulțime de prăjituri pe care să le împărțiți cu vecinii, familia și prietenii. Cele mai bune fursecuri sunt cele pe care le împarți cu cei dragi.

ADVERTISING

3. Scrieți o scrisoare către Moș Crăciun

La fel cum nu este niciodată prea devreme pentru a decora casa și a împodobi bradul, nu este prea devreme nici pentru a-i încuraja pe copii să îi scrie Moșului. Vreți ca acesta să primească toate scrisorile la timp, nu-i așa? Aceasta este o tradiție de Crăciun care nu se demodează niciodată.

4. Citiți împreună o poveste de Crăciun

Nu există o modalitate mai bună de a intra în spiritul Crăciunului decât cu o poveste de Crăciun (sau două!). Frumoasele povești festive precum Povestea Omului de Zăpadă, Spărgătorul de nuci sau Coșmarul dinaintea Crăciunului te vor ajuta să răspândești puțină veselie și îți vor da ocazia să petreci timp de calitate alături de cei mici. De ce să nu faceți din asta un obicei zilnic înainte de culcare pe tot parcursul lunii decembrie?

ADVERTISING

5. Vizionați filme clasice de Crăciun acasă

Nimic nu se compară cu un film bun de Crăciun din confortul propriei case. Transformă acest lucru într-un ritual de weekend în familie în luna decembrie și oferă-le tuturor șansa de a alege un film festiv pe care să-l urmăriți. Singura pregătire pe care va trebui să o faci este să prepari ciocolată caldă, câteva din snacksurile voastre preferate și să îți alegi un loc pe canapea.

6. Petreceți o seară de jocuri în familie

Nu ar fi Crăciunul fără să joci un joc (sau mai multe) cu familia. Jocurile de societate precum Cluedo, Scrabble și Monopoly sunt ideale pentru cei cu spirit competitiv. Dacă vă plac jocurile de echipă, încercați Charade, Pictionary sau Trivia. Oricare ar fi jocul pe care alegeți să îl jucați, asigurați-vă că vă distrați, indiferent de cine câștigă.

7. Faceți câteva activități în aer liber

Dacă nu vă este frică de puțin frig și dacă afară este destulă zăpadă proaspătă și strălucitoare, este momentul perfect pentru a vă pune haina și a ieși afară. Tot ce trebuie să faceți este să luați niște mănuși, să vă puneți cizmele, să vă înfășurați în fular și să porniți! Puteți merge la săniuș sau puteți face un om de zăpadă. O altă idee grozavă este să faceți o bătaie cu bulgări. Orice ați alege, împărtășiți râsete și creați amintiri frumoase.

Perioada sărbătorilor oferă o ocazie prețioasă de a strânge familia laolaltă printr-o serie de activități festive. De la decorarea casei, până la jocurile distractive în familie, fiecare moment este o șansă de a împărtăși bucuria cu cei dragi.