5 preparate pentru o săptămână - Ce rețete să faci și cum să-ți pregătești masa de prânz

5 preparate pentru o săptămână - Ce rețete să faci și cum să-ți pregătești masa de prânz

Să gătești în fiecare zi poate fi destul de solicitant, mai ales dacă jobul nu îți lasă prea mult timp la dispoziție. Pornind de la această idee, poți descoperi mai jos câteva rețete pe care să le pregătești și să le depozitezi astfel încât să îți ajungă pentru o săptămână de muncă.

Iată ce poți găti pentru 5 prânzuri servite la birou

  1. Lasagna

Lasagna cu carne sau cea vegetariană se servește imediat ce este gătită. Aroma sigur te va face să o mănânci pe loc, fără să aștepți să se răcească. Însă dacă vrei ca porția de lasagna să o savurezi la masa de prânz de la muncă, o poți pune în caserolă și apoi la congelator. Ideea este, dacă timpul îți permite, să gătești la sfârșitul săptămânii, ca mai apoi să îți porționezi preparatele și să le depozitezi. Este foarte util să ai un congelator în gospodărie și cu siguranță vei găsi unul pe Altex.ro, bun pentru tine și compartimentat așa cum trebuie.

ADVERTISING
  1. Falafel

Un alt preparat bun de servit la birou este falafelul. Se poate găti cu năut de la borcan și alte legume care îți plac, iar apoi pot fi depozitate în cutii mici de plastic, după ce se răcesc. 

Este suficient să pui câte 5 bucăți într-o caserolă, să îți pregătești o salată verde și un sos alb, ca prânzul să fie delicios și sănătos. Și aici te poate ajuta congelatorul, iar acest preparat se poate scoate de dimineață, ca la prânz să fie deja dezghețat și bun de servit. 

  1. Varză la cuptor
ADVERTISING

Poți profita de weekend să îți gătești câteva preparate care să îți ajungă pentru o săptămână. Economisești astfel timp și bani pentru că totul este gătit de tine, acasă, și pregătit pentru a servi prânzul la birou. Cu o jumătate de varză tocată, o ceapă, două roșii, o jumătate de ardei gras și câteva condimente poți găti o mâncare delicioasă. 

Se poate depozita în caserole mici și băga la frigider pentru că mâncarea de varză rezistă în jur de 3 zile în acest fel. Însă dacă nu servești zilele următoare, recomandarea este ca acest preparat să  fie depozitat în congelator pentru a nu se strica.

ADVERTISING
  1. Paste

Dacă îți plac pastele și vrei să le servești la muncă la masa de prânz, să știi că le poți găti tot în weekend, pentru săptămâna ce urmează. Nu trebuie să gătești în cantități industriale, ci să măsori din ochi cam cât ar însemna o porție de paste pentru tine sau poate două. Poți prepara pastele și depozita în caserole direct la congelator. Important este să nu uiți să iei mâncarea cu tine la serviciu, în ziua următoare.

  1. Orez cu legume

Un preparat pe bază de orez și legume poate rezista în frigider până la 3 zile. Dacă ți-ai făcut un meniu cu preparatele pe care vrei să le mănânci la prânzul de la birou, poți pune orezul pentru ziua de miercuri, de exemplu. Și cum rețeta este simplă și timpul de gătire este mic, să nu vei petrece prea mult prin bucătărie.

Așadar, aceste rețete pot face parte dintr-un meniu pentru o săptămână de muncă. Atât timp cât sunt depozitate corect, preparatele pot fi servite fără probleme la masa de prânz de la birou.